22 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Od korona virusa preminuo novinar i urednik Željko Matić

Od korona virusa preminuo novinar i urednik Željko Matić

Od korona virusa preminuo je novinar Željko Matić (1961).

Novinarstvom se počeo baviti 1984. na Omladinskom radiju (poslije Radio 101), gdje je do 2014. bio urednik Unutrašnjopolitičke rubrike, urednik Društvene redakcije, urednik Informativnoga programa, glavni urednik i predsjednik Nadzornoga odbora. Pokrenuo je i uređivao emisije Parlament show, Tema dana, Intervju tjedna, Scarface i dr., koje su postavile standard za radijske informativne emisije.

Devedesetih je sa suradnicima i novinarima od Radija 101 stvorio jedan od najutjecajnijih medija u Hrvatskoj, na kojem se neovisno izvještavalo i govorilo. Od 2014. vodio je i uređivao emisije na televiziji Z1.

“Otišao je i moj dragi prijatelj i kolega Željko Matić. Korona je bila jača. Borio se ali nije se dalo. Falit će jako. Bog je bio široke ruke i dao mu briljantan um. Bio je jedan od najobrazovanijih hrvatskih novinara. Kultni urednik na radiju 101 ali i scenarist Piramide te urednik i voditelj Dogmatice. Željko je bio uspravan i čestit. Počivao u miru”, napisala je na fb-u poznata novinarka i urednica Anita Malenica, sada članica Vijeća za elektroničke medije.

Najnovije

Još iz rubrike