22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Mrsić: Svejedno je tko će se prvi cijepiti, dajte da već jednom...

Mrsić: Svejedno je tko će se prvi cijepiti, dajte da već jednom počnemo s tim

Bivši saborski zastupnik Mirando Mrsić gostovao je u Novom danu i govorio o akciji cijepljenja protiv covida-19.

Cijepljenje će biti veliki ispit za Vladu, to je organizacijsko pitanje, koje je važno za Hrvatsku, za građane i ekonomiju i tu će se vidjeti uspješnost Vlade, rekao je Mrsić, nazvavši cijepljenje protiv covida najvažnijom stvari u posljednjih 50 godina koju treba napraviti.

“Ono što je isto tako vidljivo da je Vlada opet nespremna i opet kaskamo dva ili tri tjedna za onim stvarima koje smo trebali napraviti”, rekao je Mrsić.

Istaknuo je da građani nemaju povjerenja u Nacionalni stožer te da bi bilo dobro ustanoviti Stožer Ministarstva zdravstva, koji bi trebao nadzirati cijepljenje.

“Siguran sam da će biti populista koji će pokušati ušićariti koji poen, ali vjerujem da će većina oporbe podržati cijepljenje. Potpuno je svejedno tko će biti prva osoba koja će se cijepiti, dajte da počnemo s tim”, rekao je Mrsić.

Cijepljenje će biti i logistički problem, jer se još uvijek ne zna gdje će se točno cijepiti. Dodatni problem stvara i činjenica da se cjepivo Pfizera i BioNTecha mora primiti u dvije doze, rekao je Mrsić.

“Bivša država je u vrijeme epidemije variole vere u 20 dana uspjela cijepiti 20 milijuna ljudi. Dakle, nije problem, samo treba logistički organizirati”, rekao je Mrsić.

Kampanji cijepljenja odmoglo bi da se političari javno cijepe. “Ja sam za to da se u prvom valu procijepe oni koji su najugroženiji, a političari mogu izraziti svoju potporu cijepljenju i na drugi način, a ne gurajući se u prve redove, jer mogu napraviti i zazor među građanima od samog cijepljenja”, rekao je Mrsić.

“Nisam siguran da će cijepljenje političara uvjeriti ljude koji su protiv toga da se cijepe”, rekao je Mrsić, dodavši da treba informirati građane od čega je cjepivo napravljeno, što se može očekviati i koje su eventualne nuspojave.

“Biranje cjepiva ne bi trebalo nešto što će biti omogućeno”, rekao je Mrsić, dodavši da se ne slaže s tim da građani biraju cjepivo koje će primiti.

Najnovije

Još iz rubrike