Kako je Šimunić dobio propusnicu za misu: Sve je odobrila jedna djelatnica koja ima koronu…

Nakon što je Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik iz Oroslavja u Krapinsko-zagorskoj županiji, uspio dobiti propusnicu za misu u Zagrebu jer je napisao da mu treba duhovni mir te je taj slučaj dospio u medije, o cijelom slučaju je progovorio župan Željko Kolar.

Podsjetimo, Šimunić je propusnicu zatražio ponukan slučajem sina njegove 92-godišnje susjede koji nije uspio dobiti propusnicu da iz Zagreba dođe k mami, kojoj inače dolazi svaki dan.

– Vezano za temu izdavanja propusnica od strane Stožera civilne zaštite KZŽ a koju je otvorio g. Viktor Šimunić iz Oroslavja željeli bismo istaknuti da su do danas, četvrtka, 24. prosinca 2020. godine djelatnice i djelatnici koje rade na izdavanju propusnica obradili 16.815 zahtjeva, od čega je izdano 14.436 propusnica, a 2379 ih je odbijeno/preusmjereno, piše Jutarnji.

Zahtjevi koji su došli kroz sustav e-građanin su obrađeni, a paralelno se radi i na rješavanju zahtjeva koji pristižu putem mailova (pristiglo ukupno 7.995) i telefonski, ili pak onih koje ljudi dolaze osobno predati. U ponedjeljak, 22. prosinca na poslovima obrade zahtjeva radila je 21 osoba, dok su u utorak i srijedu taj posao radile ukupno 34 osobe do 20,30 sati od kojih je 10 ostajalo raditi do 23,30 sati – sve s ciljem da čim prije pomognemo građankama i građanima koji trebaju propusnice.

Vezano za slučaj g. Šimunića, potvrdu mu je izdala djelatnica koja radi od kuće u samoizolaciji jer boluje od korone. Unatoč tome, ona je izrazila želju da bude na raspolaganju te da barem malo doprinese tome da se smanji ogroman pritisak koji je nastao zbog velikog broja pristiglih zahtjeva, na čemu joj se osobno zahvaljujem.

Gospodin Šimunić propusnicu nije zatražio iz stvarne potrebe već samo iz želje da, kako je i sam rekao „dokaže da je cijeli sustav izdavanja propusnica iracionalan i besmislen“, i u trenutku kad je to javno obznanio, propusnica mu je poništena. Unatoč tome, osobno preuzimam odgovornost na sebe za previd koji se dogodio u ovom konkretnom slučaju.

Ujedno bih želio ponuditi i ispriku svima onima koji su zatražili propusnicu iz stvarne potrebe, ali su ju duže čekali zbog toga što je sustav bio preopterećen zahtjevima, među kojima je i ovaj pokušaj performansa populističke naravi, navodi se u priopćenju župana Željka Kolara.

Pomoćnik ministra Davora Božinovića i ravnatelj Civilne zaštite, Damir Trut, također je priznao da je došlo do velike pogreške.

– Nema nikakve pravne osnove za izdavanje propusnice za odlazak na misu. To nije niti u jednoj odluci, uputi ili smjernici koju je Stožer izradio. Radi se o pogrešci. To nije opravdan razlog i neprimjereno je izdati propusnicu u tu svrhu – kaže Trut za 24sata.

Izdali mu propusnicu za misu pa je poništili nakon objave medija

Facebook Komentari