17.9 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Požeško-slavonski župan odlučio: Pacijenti s koronom idu u "toplice"

Požeško-slavonski župan odlučio: Pacijenti s koronom idu u “toplice”

U proces politiziranja Požeško-slavonske županije uvučena je i lipička Bolnica, odnosno Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju.

Na nacionalnoj razini postoje određena pravila koja bi trebala biti jednaka za sve, no čini se da ih je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, izbjegao, piše 34portal.hr.

Niame, postoje jasna pravila po kojima se zdravstvene ustanove (bolnice) mogu prenamijeniti u, tzv. sekundarne centre, odnosno bolnice predviđene za liječenje srednje teških i blažih oblika bolesti COVID 19. Procedura je jasna: svaki Županijski stožer dužan je poslati zahtjev Ministarstvu zdravstva o privremenoj prenamjeni bolnice.

No 34portal.hr piše da je u Požeško-slavonskoj županiji, načelnik Stožera civilne zaštite Požeško-slavonske županije i župan Alojz Tomašević ,samostalno proglasio Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Lipik ne sekundarnim, već čak tercijarnim centrom, iako tercijarni centar može biti samo nezdravstveni objekt (npr. dvorana, hostel, hotel itd.).

Isti portal doznaje kako Požeško-slavonska županija uz već dvije bolnice, u Požegi i Pakracu, nema potrebe za aktiviranjem tercijarnog centra, a u ovom slučaju Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Lipiku.

Kapaciteti u te dvije bolnice nisu ni približno popunjeni maksimumu, a također, bolnica u Lipiku nema odgovarajuće stručnjake i opremu za takvu namjenu, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike