Iako se tijekom karantene ne šminkate često nikako nemojte zaboraviti na njegu kože lica

Foto: Unsplash

Prema stručnjaku za njegu kože, ‘Božićno lice’ definitivno postoji, a ove će godine biti još gore. Dermatologinja Shaaira Nasir rekla je kako slatka i masna hrana, gazirana i alkoholna pića tijekom blagdana uzrokuju skok inzulina što povećava proizvodnju ulja i upale, a to može rezultirati prištićima.

– Mlijeko i mliječni proizvodi također mogu potaknuti akne zbog povišene razine hormona, a alkohol može izazvati pojavu psorijaze – rekla je Shaaira, prenosi The Sun.

Štoviše, Shaaira tvrdi da dugo zadržavanje unutar kuće s uključenim grijanjem može kožu učiniti suhom i osjetljivom.

Da stvar bude gora, ova ‘karantena’ nimalo ne pomaže našoj koži.

– Biti u zatvorenom i provoditi sve više vremena kod kuće može nas natjerati da sve više diramo kožu lica. To samo po sebi može uzrokovati izbijanje akni ili pogoršavanje istih – rekla je Shaaira.

Kako biste spriječili to na vrijeme, ona preporučuje pridržavanje rutine njege kože tijekom blagdana, što znači da ne dodajete nove proizvode u vašu rutinu već da nastavite s čišćenjem čak i ako vam se to ne da i čak ako ne idete nigdje.

– Iako ne izlazimo puno i ne nosimo toliko šminke, i dalje bismo trebali prati lice dva puta dnevno kako bismo spriječili nakupljanje mrtve kože i bakterija – savjetovala je Shaaira, prenose 24sata.

Facebook Komentari