VIDEO Kraljice šoka stigle u Hrvatsku, prisjetimo se veličanstvene pobjede za povijesnu broncu

Foto: HRS

Hrvatske rukometašice slave povijesni uspjeh i osvojenu broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Izabranice Nenada Šoštarića u dvoboju za treće mjesto pobijedile su domaćina Dansku 25:19 i osvojile prvu medalju u povijesti. Rukometašice su danas sletjele u Zračnu luku Franjo Tuđman gdje su ih dočekali obožavatelji.

“Opet ću ponoviti da sam do neba ponosan na ovu ekipu. Pijević je odradila svoj dio posla, obrana je igrala odlično i zasluženo smo brončani. Mogli smo se žaliti jer Pijević nije spavala zbog bolesti dvije noći, ali smo se okrenuli sebi. Ne žalimo se ni sada, ovo je noć za slavlje. Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši izbornik jučer kazao da smo nula u rukometu i da imamo možda jedan posto šansi da osvojimo broncu. Eto koliko je njegova ekspertiza bila loša”, rekao je Šoštarić i dodao:

“Rukomet je najtrofejniji i najmasovniji sport u Hrvatskoj, a dosad su Hrvati masovno pratili rukomet od siječnja do siječnja kada je igrala muška reprezentacija. E pa sada će ga pratiti i u prosincu”.

“Iznenadili ste nas, nismo mislili da ćete doći u ovako velikom broju. Nadam se da svi nosite maske i da se pazite. Ne znam što da vam kažem, ogromno hvala na velikoj podršci, uživajte. Predlažem da nas počastite još jednim aplauzom”, rekla je Ćamila Mičijević.

“Nismo očekivali da ćemo doći ovako daleko, ovo se ne može objasniti riječima. Ispisale smo povijest jer smo to zaslužile. Nitko nije uspio napraviti atmosferu kao mi niti je imao ovakav momčadski duh. Još nismo svjesni da smo ispisali povijest hrvatskog ženskog rukometa. Hvala svima”, rekla je kapetanica Katarina Ježić, prenosi N1.

VIDEO Mičijević: Mi smo jedna divna priča koja neće stati ovdje; Ježić: Ovaj način na koje smo igrale za našu domovinu je sve rekao

EP rukomet: Hrvatice osvojile povijesnu broncu

Facebook Komentari