19.4 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Kongregacija za nauk vjere: Dopušteno je koristiti sva klinički odobrena cjepiva protiv...

Kongregacija za nauk vjere: Dopušteno je koristiti sva klinički odobrena cjepiva protiv Covid-19

Kongregacija je objavila tu bilješku kako bi razjasnile sve sumnje i nedoumice.

Kongregacija za nauk vjere objavila je bilješku u kojoj navode kako je za potrebe borbe protiv COVID-19 dopustila uporabu cjepiva proizvedenih uporabom staničnih linija izvedenih iz tkiva dvaju fetusa pobačenih 1960-ih.

Bilješku je odobrio i papa Franjo, javlja Vatican News, javlja portal Bitno.net. – Moralno je prihvatljivo primiti cjepiva protiv Covid-19 u svrhu čijeg su istraživanja i i proizvodnje korištene stanične linije izvedene iz pobačenih fetusa – stoji u dokumentu Kongregacije te navode kako zbog situacije “sva cjepiva koja su odobrena kao klinički sigurna i učinkovita mogu se koristiti u dobroj savjesti”.

Bilješku potpisuje pročelnik Kongregacije kardinal Luis Ladaria i njezin tajnik Giacomo Morandi. Također, istaknuto je kako uporaba takvih cjepiva “ne sačinjava formalnu suradnju s pobačajem iz kojeg su izvedene stanice koje se koriste u proizvodnji cjepiva”.

Kongregacija je objavila tu bilješku kako bi razjasnile sve sumnje i nedoumice s obzirom na nedavne kontradiktorne izjave članova Crkve i to uoči provedbe masovnog cijepljenja za koju se pripremaju brojne zemlje. Ova bilješka na tragu je ranije objavljenih dokumenata Katoličke crkve na tu temu, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike