Ubojstvo profesora iz Livna zgrozilo BIH, policija na terenu: Sjeo je u auto i više se nije vratio

Sinoć uz rijeku Bistricu pronađeno je mrtvo tijelo 65-godišnjeg Stipe Perkovića, umirovljenog profesora iz Potoka kod Livna. Njegov nestanak prijavila je obitelj 17. prosinca oko 23 sata.

On se tog dana odvezao svojim vozilom, a kako se vratio niti javljao na mobitel, obitelj je posumnjala na najgore te je prijavila njegov nestanak. Policija je ustvrdila da se 65-godišnji profesor uputio prema Kupresu.

– Pregledom šireg područja grada Livna pronašli smo beživotno tijelo osobe S.P., rođene 1955., na južnom dijelu grada Livna, točnije uz rijeku Bistricu. Nakon toga smo dobili informaciju iz PP Vitez da su zaustavili vozilo ubijenog i u njemu zatekli tri osobe. Lišili su ih slobode i privedeni u PU Vitez – kazao je glasnogovonik glasnogovornik MUP-a HBŽ Ivica Vrdoljak za Večernji.ba.

Kako navodi, uhićene osobe su iz MUP-a HBŽ preuzeli sinoć oko 20 sati i priveli u PU Livno. Nad njima će danas biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile ubojstvo.

Riječ je o mlađim osobama s područja SBŽ, A.N. rođen 1998. u Zenici nastanjen u Vitezu, S.N. rođen 1992. u Travniku, nastanjen u Vitezu i M.A. rođen 1996. u Zenici, gdje je i nastanjen, kazao je Vrdoljak kao i to da su te osobe zbog prosjačenja otprije poznate policije.

Tijelo ubijenog pronađeno je prekriveno granjem uz rijeku Bistricu, te prebačeno u mrtvačnicu ŽB Livno gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, prenosi Večernji.

Facebook Komentari