Svi pričaju o Vučićevoj izbezumljenoj reakciji na pitanje o Hrvatskoj: Profesor ga je matirao

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i bivši veleposlanik Srbije u Njemačkoj, profesor Ivo Visković gostovali su na TV Prvoj i govorili o miješanju Srbije u zbivanja u Bosni i Hercegovini i ugrožavanje mira, no ta se rasprava brzo pretvorila u temu natjecanja Hrvatske i Srbije. Kao piše Nova.rs, profesor Visković je “matirao Vučića” svojim pitanjem o tome zašto je Hrvatska i dalje ekonomski uspješnija od Srbije.

– Žao mi je, predsjedniče, ali ja želim iskreno reći nešto što često čujem od prijatelja i poznanika: kad kažete da ćemo preteći Hrvatsku, kako je nismo dosad pretekli kada ima upola manje stanovnika nego mi?, rekao je Visković i potpuno zbunio Vučića koji je izgledao izbezumljeno i prvih nekoliko sekundi nije zao kako odgovoriti, prenosi Jutarnji.

– Zato što ne možete promijeniti ekonomiju za godinu ili dvije. Prije samo 4 godine, BDP Hrvatske je bio 49 milijardi eura, a Srbije 37 milijardi. Mi smo u zaostatku, mi smo bili prvobitna zajednica za njih. Sljedeće godine mi ćemo biti na 50 milijardi, i oni će biti na 50 milijardi. Zar to nije fantastičan uspjeh? Nikada u povijesti Srbija nije bila blizu Hrvatske. Nema ona duplo manje već ima 1,65%… Nemamo mi 7,5. Po službenim podacima je 7 prema 4,5 ali nemaju oni 4,5, a teško da i mi imamo sedam. Svejedno, manji je odnos ali su oni uvijek bili daleko ispred nas. Oni imaju veće plaće. Ne zaboravite da je njihova prosječna plaća bila 880 eura kada je naša bila 320. Njihova će biti 960, a naša će biti 550. To su ogromna smanjenja u razlikama i ogroman napredak Srbije, a neću govoriti o svim ostalim tipovima moći: zdravstvene moći koja je važna…, rekao je Vučić.

Cijelu emisiju možete pogledati OVDJE.

Facebook Komentari