29.4 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Lauc: Sada sam osim ubojica baka i djedova još postao i Šešeljev...

Lauc: Sada sam osim ubojica baka i djedova još postao i Šešeljev kompić… To ne može promijeniti činjenicu da se pandemija može suzbiti i bez strogih zabrana

Član Vladinog znanstvenog savjeta Gordan Lauc oglasio se na fb-u:

“Biti pod stresom je jedna od najgorih stvari koju možete napraviti za svoje zdravlje. Postoji nekoliko dokazanih molekularnih mehanizama kako stres i strah izravno inaktiviraju imunološki sustav, što onda dovodi do pojave zaraznih bolesti i tumora. Jednim drugim molekularnim mehanizmom stres dovodi i do kardiometaboličkih bolesti. Stres je zapravo najopasnija pandemija modernog društva.

Kada me studenti pitaju kako se nositi sa stresom, dam im jedan jednostavan primjer. Zamislite da ste u zoološkom vrtu i gledate majmune u kavezu. Mogu li ti majmuni napraviti nešto što bi vas stavilo pod stres? Ako to pravo ne dajete majmunima u kavezu, zašto ga onda dajete nekim drugim ljudima.

Vidim da jedna moja usputna tvrdnja da su neki znanstvenici i mediji iskoristili pandemiju u borbi protiv Trumpa postala glavna vijest i sada sam osim ubojica baka i djedova još postao i Šešeljev kompić… Nažalost moram vas razočarati, svi ovi pokušaji medijske diskreditacije ne mogu promijeniti vrlo jasnu činjenicu da je u Hrvatskoj potpuno jasno i čvrsto dokazano da se pandemija može suzbiti i bez strogih zabrana. Umjerene mjere i odgovornost svakoga od nas su sasvim dovoljne, što vidimo na čitavom sjeverozapadu Hrvatske gdje je značajan pad počeo i prije no što su mjere uvedene krajem studenog počele djelovati. Bilo što iznad razine koju smo imali u studenom je potpuno nepotrebno…”, napisao je Lauc.

Lauc: Za razliku od nekih mojih kolega mislim da bi ljudi ipak trebali vjerovati vlastitim očima i zdravom razumu

Lauc: Kataklizmički naslovi se neće ostvariti; Zabrane i zatvaranja nisu učinkovita mjera

Najnovije

Još iz rubrike