8.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Slijepa ljubav: Upoznali su se putem društvene mreže, rekao joj da je...

Slijepa ljubav: Upoznali su se putem društvene mreže, rekao joj da je doživio nesreću, a onda je uslijedio pravi šok

Policijska uprava koprivničko-križevačka je u četvrtak izvijestila da je od srpnja do rujna ove godine nepoznati počinitelj od oštećene 74-godišnjakinje preko društvene mreže tražio prijateljstvo te lažno prikazao da je doživio nesretni događaj s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi. Naivna žena mu je na inozemni račun uplatila više tisuća kuna.

Ništa bolje nije prošla ni 43-godišnjakinja. Naime, od srpnja do listopada ove godine nepoznati počinitelj je od oštećene 43-godišnjakinje preko društvene mreže tražio da mu na inozemni račun uplati novac kako bi mogao doputovati kod nje u Hrvatsku. 43-godišnjakinja je oštećena za više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici provode daljnja kriminalistička istraživanja.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Ne šaljite novac nepoznatim osobama. Ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ne nasjedajte na razne životne priče i tragedije osoba koje ne poznajete, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike