Tolušić izgubio prvostupanjski spor protiv novinara koji ga je nazvao kabadahijom

Općinski sud u Virovitici donio je prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede i bivšeg potpredsjednika Vlade RH, Tomislava Tolušića, piše HND.

Podsjetimo, riječ je o privatnoj tužbi kojom je bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Gorana Gazdeka tražio 180 mjesečnih dohodaka (približno 40.000 kuna) za povredu prava osobnosti.

Gazdek je u komentaru rezultata predsjedničkih izbora 23. prosinca 2019. godine Tomislava Tolušića, Ivicu Kirina i Josipa Đakića nazvao kabadahijama u „čvrstom HDZ-ovom pašaluku“ što je toliko uvrijedilo Tolušića da je odlučio tužbom namiriti naknadu za pretrpljene duševne boli.

Uz ovu privatnu tužbu, Tolušić je zbog druga dva članka tužio izdavača portala Virovitica.net od kojeg potražuje 40.000 kuna.

S obzirom na seriju tužbi koji je bivši ministar Tolušić pokrenuo protiv hrvatskih medija ovaj je slučaj u fokusu interesa Hrvatskog novinarskog društva pa su raspravu pratili promatrači strukovne udruge, piše HND.

Share This Article