28.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Sergej Lavrov na sastanku s premijerom Plenkovićem

Sergej Lavrov na sastanku s premijerom Plenkovićem

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas je u posjetu Hrvatskoj. Nakon što se jutros sastao s ministrom vanjskih poslova Gordanom Grlićem Radmanom, stigao je u Banske dvore na sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem, nakon kojega će se sastati i s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Premijer Andrej Plenković danas je, kako je i bilo najavljeno, izašao iz samoizolacije. U samoizolaciji je u dogovoru s liječnicima ostao duže jer je imao respiratorne probleme uzrokovane zarazom covidom-19.

Nakon sastanka s ministrom Grlićem Radmanom, Lavrov je, među ostalim, kazao kako se nada da će iduće godina početi gospodarska i tehnička suradnja.

“Pričali smo i o situaciji na Zapadnom Balkanu, prije svega o situaciji u BiH. Imamo iste ciljeve, prije svega poštivanje Daytonskog sporazuma”, rekao je Lavrov i dodao da je bilo riječi i o kosovskom problemu i problemu srpskih općina na Kosovu.

Dotakli smo i odnose teme odnosa Rusije i EU-a. Konstatirali smo da, nažalost, EU nije spremna za baš normalne odnose s našom zemljom, ali ipak imamo dosta dobre, konstruktivne odnose s Republikom Hrvatskom”, rekao je Lavrov, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike