29.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nove personalizirane formule i kućni tretmani za 2021. godinu

Nove personalizirane formule i kućni tretmani za 2021. godinu

Kemijski piling za osobnu uporabu, koji je do ove godine bio gotovo isključivo dostupan u dermatološkim klinikama, sve više osvaja formule za kućnu uporabu.

– Vidjet ćemo popularizaciju formula s kemijskim pilinzima za doma, jer oni odlično osvježavaju kožu te je potiču na obnavljanje – izjavila je kozmetičarka iz New Yorka, Shani Hillian.

Druga stvar koju stručnjaci predviđaju je sve više brendova koji će raditi kozmetiku po mjeri, odnosno personalizirane kreme, serume i slično.

– U 2021. godini predviđam da će se desiti porast brendova koji rade kozmetiku po mjeri, jer svaka je koža drugačija, a custom made formula idealna je za njegu kože – komentirao je liječnik Joshua Zeichner iz New Yorka.

U kućnom wellnessu pojačat će se potražnja za neinvazivnim anti-age tretmanima, kao što su korištenje LED terapije, aktivni sastojci poput retinola i slično, smatraju liječnici.

Također povećat će se potražnja za višenamjenskim proizvodima.

– Smatram da je kraj tretmanima od deset koraka, ljudi traže nešto jednostavno, s više funkcija. Smatram da su tu u fokusu čistači koji ujedno eksfoliraju kožu i čine je ujednačenom ili serum u ulju i slično – istaknula je liječnica Rachel Nazarian iz New Yorka.

Maskne, koje su se ove godine pojavile kao jedan od top problema, i dalje će biti prisutne u kozmetici, stoga će porasti potražnja za antibakterijskim formulama.

I pakiranja su zanimljiva, predviđaju porast onih koja se mogu ponovno napuniti, umjesto da se teglice bacaju nakon potrošene kreme ili seruma.

– Sljedeće godine očekujemo i rast popularnosti uređaja za kućno uljepšavanje, poput onih koji masiraju i imaju sitne iglice, takozvani microneedling – zaključuje dr. Nazarian za Bustle, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike