22.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Nakon rijetkog prirodnog fenomena: Opasne morske zmije vrebaju iz goleme pjene, jedan...

Nakon rijetkog prirodnog fenomena: Opasne morske zmije vrebaju iz goleme pjene, jedan ugriz može biti smrtonosan

Lokalno stanovništvo i njihova djeca viđeni su u visokoj pjeni, a video žene koja traga za svojim nestalim psom u pjeni u Byronskom zaljevu ovog je tjedna postao viralan. Međutim, Australci su upozoreni da se drže podalje od pjene dok se situacija ne smiri.

Nathan Fife, supervizor Surf Lifesaving Australia, izjavio je za Guardian Australiju kako pjena nije dobra po zdravlje te dodao kako bi u nju mogla ući morska stvorenja poput morskih zmija.

U Australiji se nalaze najmanje 32 vrste morskih zmija, uglavnom u području oko grebena Swain i Keppelovih otoka, priopćilo je Udruženje za pomorsko obrazovanje Australije. Morske zmije su otrovne, a samo mali dio ugriza je fatalan za ljude. Od 2019. vjeruje se da su dvije smrti od ugriza morske zmije u australskim vodama, a ugrizeni ljudi zahtijevaju protuotrov, prenosi Independent.

Prema nacionalnoj oceanskoj i atmosferskoj upravi (NOAA), veliki cvjetovi algi koji se raspadaju u blizini obale mogli bi se skrivati pod morskom pjenom i potencijalno utjecati na ljudsko zdravlje i okoliš, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike