1.3 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Najavljene sankcije nakon što su na HTV-u pustili krivu epizodu. Maja Sever...

Najavljene sankcije nakon što su na HTV-u pustili krivu epizodu. Maja Sever kaže da će kazniti radnike s 4000 kuna, a urednici će se – izvući

Podsjetimo, umjesto u 21:08 premijerna epizoda hvaljene HRT-ove serije “Crno bijeli svijet” u ponedjeljak je počela tek u 21:36, s gotovo 20 minuta zakašnjenja. Državna televizija, baš kao i sami glumci, su tjednima najavljivali novu sezonu, što kroz reklamne foršpane, što kroz svoje emisije (među ostalim i u Dnevniku) da bi naposljetku pustili već prikazanu epizodu, točnije dvanaesti nastavak prve sezone.

Nakon desetak minuta u gornjem kutku ekrana pojavila se trakica u kojoj je pisalo kako se HRT ispričava gledateljima zbog puštanja krive epizode.

U jednom trenutku epizoda je naglo prekinuta poznatim božićnim jinglom Snjegovića nakon čega je puštena prva epizoda nove sezone “Crno bijelog svijeta”, opet uz trakicu na kojoj je cijelo vrijeme stajalo: Nova sezona. Kako smo neslužbeno doznali server je povukao krivu epizodu, a pošto je cijeli sustav digitaliziran, nije se automatski moglo ispraviti, već isključivo ručno.

U međuvremenu smo dobili i odgovor s Prisavlja u kojem su nam napisali: Zbog ljudskog faktora – pogreške u ispisu naloga za emitiranje, večeras je u emitiranju programa HTV-a došlo do velikog propusta, pa je umjesto 1. epizode nove 4. sezone krenula zadnja epizoda 1. sezone “Crno-bijelog svijeta”. Pogreška je nakon nekoliko minuta ispravljena, a HRT će zbog toga poduzeti disciplinske mjere protiv odgovornih osoba za ovu veliku pogrešku, te se ispričava gedateljima zbog nastale situacije”.

No, u obranu djelatnika HRT-a koji su počinili omašku je stala novinarka i urednica Maja Sever, i to na svom Facebooku.

Prenosimo njen status:

– I tako će poduzeti disciplinske mjere protiv nekoga tko je možda krivo napisao ili pročitao broj na nalogu. Nekoga tko to radi u sobi bez prozora, sjedi s maskom na glavi s desetak kolega 8 sati, za max 4 000 kuna.

A oni koji primaju dvadesetak tisuća i nemaju pojma što im ide na programu, pa pregledaju i skinu film na dan emitiranja, kojima je središnji dnevnik znao kasniti, koji svoje privatne poslove reklamiraju u prime timeu programa koji uređuju, koji su program uredili tako da nemamo politički magazin na prvom programu, a javni sadržaj je uglavnom poguran na neke treće, četvrte programe – oni neće odgovarati.

Oni su odgovorni kad treba otići na domjenak, kada treba sjesti u službeni auto, kada u jeku pandemije treba organizirati event u Esplanadi. Za sve drugo obratite se Ivanki i Marini. I Pero je sigurno kriv. Jer putem se izgubio onaj dodatak “glavni i odgovorni”. Ostala im je samo plaća – napisala je Sever, inače i predsjednica Sindikata novinara Hrvatske, prenosi Slobodna Dalmacija.

Najnovije

Još iz rubrike