6.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Edo Maajka otkrio kako preživljava pandemiju: Radio sam kao kuhar, ali i...

Edo Maajka otkrio kako preživljava pandemiju: Radio sam kao kuhar, ali i to se zatvorilo

Pandemija koronavirusa okovala je glazbenike, a među onima koji sada čekaju neka bolja vremena kako bi ponovno mogli stati pred publiku je i Edin Osmić poznatiji po umjetničkom imenu Edo Maajka. Karantenu je proveo u svojoj zagrebačkoj oazi uz suprugu Lilah i kći Jasmin, a s obzirom na to da mu, kako kaže, ova pandemijska vremena nisu inspirativna u posljednje vrijeme povukao se iz javnosti. U svom posljednjem medijskom istupu otvoreno je progovorio o koroni, obitelji, preživljavanju, stanju u regiji…

– U mojoj glazbenoj karijeri apsolutno se ništa ne događa, stagnira kao i , manje-više, sve u glazbi. Nema koncerata, nema studija, ima samo laganog zapisivanja ideja koje će pričekati neke bolje dane i savladavanja nekih analognih mašina koje sam nabavio prije nekoliko mjeseci – kazao je Edo za bosanski Avaz i otkrio kako preživljava posljednjih mjeseci kada nema prihoda od nastupa.

– Radio sam jedno vrijeme kao kuhar, ali i to se zatvorilo, držao sam radionice za kreativno pisanje i muziku, imam malo iskoristivih vještina za ova covidna vremena. Sada planiram pokrenuti podcast, nadam se do kraja ove godine, koji će se baviti muzikom, psihologijom, ljudima, svim i svačim i nadam se da će se nešto dobro izroditi kada je u pitanju taj podcast. Iskreno, nisam fokusiran na sebe, nego na ljude oko sebe, koji su u puno goroj situaciji nego ja i lakše mi je tako – istaknuo je glazbenik.

Teško mu pada i što zbog cijele situacije s pandemijom već duže vrijeme sa suprugom Lilah nije posjetio bio u njezinom rodnom Izraelu. – Fali nam dio obitelji koji je tamo, tamo su restrikcije puno veće nego na Balkanu, kontrola je puno jača, ljudi dobivaju SMS upozorenja ako se i malo udalje od kuće, policija ih pritišće i nemilosrdna je, imaju manijaka na vlasti, teško im je, dobivaju iskustva koja im možda pomognu i da imaju više razumijevanja za susjedstvo. Boje se netestiranih cjepiva, drugi ih jedva čekaju, nezaposlenost im je veća nego ikada, samo je vrijeme puno ljepše nego kod nas. Neka nas tu u Zagrebu – zaključuje glazbenik, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike