8.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Za Eurosong se natječe i kći bivšeg premijera! Zvuči kao Adele, a...

Za Eurosong se natječe i kći bivšeg premijera! Zvuči kao Adele, a hrvatski govori bolje od tate

Najveće iznenađenje ovogodišnje Dore je nastup Elle Orešković, kćeri bivšeg hrvatskog premijera Tihomira Tima Oreškovića. U Opatiju 21-godišnja Ella dolazi s pjesmom ‘Come this Way’ za koju je glazbu napisao Siniša Reljić Simba, a stihove sama Ella.

– Pjesma je ljubavna, srednjeg tempa, s malim retro touchem. Zvuči moderno, čvrsto i premda je nezahvalno opisivati pjesmu, pošto se ona prije svega mora čuti, rekla bih da je to nešto u stilu onog što na svjetskoj sceni radi Dua Lipa – kaže nam Ella čiji glas oni koji su je imali prilike čuti uspoređuju s Adele.

Elli to, naravno, laska, no ističe da joj nije namjera nikoga kopirati, nego da želi sama graditi svoj originalni glazbeni put. Na Dori će pjevati na engleskom jeziku koji je, ističe, njen prvi jezik, premda ova studentica psihologije (koju studira u Španjolskoj na Universidad Catolica San Antonio de Murcia) i hrvatski jezik vrlo lijepo govori.

– Bolje od tate! – u šali kaže Ella koja u Hrvatskoj uostalom živi već deset godina, kada se s obitelji doselila iz Kanade. Za glazbu se ozbiljnije počela zanimati još dok je pohađala American International School of Zagreb. Tadado je, priča nam djevojka koja u slobodno vrijeme voli slušati R’n’B, pop i soul glazbu, počela pisati i vlastite pjesme, koje zasad nije objavila. Što se skladbe ‘Come this Way’ tiče, Ella i Simba napravili su je u nekoliko sati, a premda su je još prije pola godine planirali objaviti i snimiti video spot za nju, to je propalo zbog korone, pa su je tako, spletom okolnosti, prijavili za Doru i – prošli.

– Bila sam oduševljena kada sam doznala rezultate HRT-ovog natječaja. Naravno, i moji doma su presretni – kaže Ella, koju pitamo kako je na lijepe vijesti reagirao njen tata, bivši hrvatski premijer Tihomir Tim Orešković.

– Cijela moja obitelj velika mi je podrška. Svima mojima drago je da me toliko veseli baviti se glazbom, pa ni tata nije iznimka. On isto jako voli glazbu, mada se moj i njegov glazbeni ukus razlikuju. On najviše sluša Queen, Rolling Stonese, Guns&Roses, AC/DC… – otkriva Ella.

Što očekuje na Dori?

– Dobru zabavu i dobre pjesme. Pogledala sam, naravno, tko se sve natječe i drago mi je da ove godine prevladavaju mladi, moderni izvođači. Naravno da bi mi velika čast bila predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ali na Doru prvenstveno gledam kao na sjajnu priliku za promociju pjesme. Ovo natjecanje pratim godinama, lani su mi najbolji bili Damir Kedžo i Mia Negovetić – kaže Ella, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike