0.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Split tuguje: Preminuo je Alem Ćurin, autor naslovnica Ferala

Split tuguje: Preminuo je Alem Ćurin, autor naslovnica Ferala

Umro je Alem Ćurin, jedan od većih umjetnika s ovih prostora. Kultni ilustrator. Preminuo je jutros, u svom domu u Splitu, od posljedica srčanog udara.

Još jučer počeo je osjećati bolove. Najsnažniji se dogodio dok je završavao ilustraciju. Stigao je tek pozvati hitnu pomoć. Iza Alema, neponovljivog Hvaranina s Bačvica, ostat će neprocjenjivo umjetničko bogatstvo.

Bio je poznat po naslovnicama Ferala, a u zadnje vrijeme radio je ilustracije manjinskog tjednika Novosti. Crtao je za Slobodnu Dalmaciju, Zarez i Kvadrat. Pamtit će se njegovi zamišljeni plakati za Splitsko ljeto (jedan je baš nedavno pretvoren u mural).

Pisao je živopisne, neobično slikovite kratke priče, crtao je i pisao stripove. Bio je i skulptor, grafički ilustrator. Nevjerojatno multitalentiran. Poseban u svemu što je radio.

– Otišao je moj veliki prijatelj i još veći umjetnik Alem Ćurin. Pisao sam pregovore za njegovu prvu izložbu stripa, pa slika i skulptura a onda i ilustracija a sad me toka i in memoriam. Jebiga Aleme, viđat ću te sad samo na mojim zidovima gdje vise table tvojih stripova i ilustracija. Ni ti ni ja ne vjerujemo u ono adio i zagrobni život pa ostaje samo reći – falit ćeš stari druže – objavio je Zlatko Gall na Facebooku, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike