28.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Dragan Kovačević izišao na slobodu

Dragan Kovačević izišao na slobodu

Nakon što su ispitani sve svjedoke za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna, a on je oko 15 sati izišao na slobodu s koje će se ubuduće braniti.

Kovačević izišao i progovorio: Pritisci su počeli jer nisam htio potpisati za naftu; Objasnio i otkud milijuni gotovine

Vinko Grgić bi prema informacijama trebao izaći sutra, a u četvrtak će se odlučivati o produljenju istražnog zatvora za Dražena Barišića i Krešu Peteka.

Podsjetimo, u listopadu je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za dva mjeseca glavnim akterima ‘afere Janaf’ – bivšem čelniku te tvrtke Draganu Kovačeviću, vlasniku Elektrocentra Petek Kreši Peteku te gradonačelnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima u aferi Janaf produlji pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove, javlja N1.

Najnovije

Još iz rubrike