Dragan Kovačević izišao na slobodu

Nakon što su ispitani sve svjedoke za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna, a on je oko 15 sati izišao na slobodu s koje će se ubuduće braniti.

Kovačević izišao i progovorio: Pritisci su počeli jer nisam htio potpisati za naftu; Objasnio i otkud milijuni gotovine

Vinko Grgić bi prema informacijama trebao izaći sutra, a u četvrtak će se odlučivati o produljenju istražnog zatvora za Dražena Barišića i Krešu Peteka.

Podsjetimo, u listopadu je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za dva mjeseca glavnim akterima ‘afere Janaf’ – bivšem čelniku te tvrtke Draganu Kovačeviću, vlasniku Elektrocentra Petek Kreši Peteku te gradonačelnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima u aferi Janaf produlji pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodo podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove, javlja N1.

Facebook Komentari