Čakovčanin u Zagrebu izgubio pamćenje na 25 minuta, kada je došao k sebi, bio je cijeli u krvi

– Danas poslije posla sam kod HNK ušel na tramvaj 17 (bar mislim). Pustil sam muziku, po playeru vidio da je prošla samo pjesma i pol. Došel sam doma blatnjav, krvav s dislociranom čeljusti i izgubljenim naočalama. Ako me itko videl, pliz javite, jer ne znam kaj se desilo. Update: Malo se sjećanje vratilo. Izašao sam iz tramvaja kod Vjesnika, išao sam do Instar-informatike na Savskoj (toga se sjećam kompletno), poslije toga sam krenuo do ljekarne u Albaharijevoj na Knežiji. Mislim da mi se tamo to dogodilo, što god to bilo” – dramatičan je apel objavljen na društvenim mrežama 28-godišnjeg Čakovčanina Karla Blažeka, web dizajnera i bubnjara koji trenutno radi u metropoli kao kuhar.

Njemu se u sjećanju izbrisalo punih 25 minuta, točnije od izlaska s posla u 18.30 pa do ulaska u stan u 18.55 sati kada je pred starijeg brata došao dezorijentiran i s razderotinom na čelu te pomaknutom čeljusti. Ne bi li otkrili što se zapravo dogodilo i rekonstruirali rupu u sjećanju, o svemu je odmah obaviještena policija, a Blažek je trenutno u KBC Sestre milosrdnice s blažim potresom mozga dok će tijek liječenja čeljusti tek biti određen.

– Bio sam u stanu kad je ušetao. Bio je dezorijentiran. Sjećao se tko sam ja, ali mu je falilo nekih sat vremena sjećanja prije toga. Sve je prijavljeno policiji. Trenutno čekamo da se Karlo probudi u bolnici, na operaciji je. Najbitnije je da se oporavi i da bude dobro, a ako policija otkrije što se odgodilo, super. Ako ne, život ide dalje – rekao je vidno potreseni Karlov brat.

Karlova, pak, majka sa šokom je primila vijest.

– Pretpostavljamo svi, a i po njegovim riječima, da se spotaknuo i pao te udario glavom. Nije pokraden i ne vjerujemo da je napadnut jer je kod sebe imao mobitel i novčanik. Jedino je negdje izgubio naočale pa je suprug išao pješice tom rutom kojom je navodno išao i Karlo, ali naočale nije našao. Sin je zadobio lakši potres mozga. A najvjerojatnije neće trebat operirat čeljust jer nije pukla nego se pomaknula, pa će se čekati da mišići opuste jer su prenapeti, a sve kako bi mu ju pod narkozom vratili na mjesto – kaže za Jutarnji Karlova majka.

Prisjetila se pritom nezgode prije dvije godine kada je Karlo pao s bicikla pa mu je iskočilo rame. Na upit je li možda tom prilikom udario glavom o nešto pa se s odmakom vremena tek sad manifestira, uvjerena je da nije.

Iz PU zagrebačke kažu kako imaju saznanja o događaju vezano za mlađu mušku osobu koja je hospitalizirana u KBC Sestre Milosrdnice te da će s njom obaviti razgovor kada to bude dozvolilo njegovo zdravstveno stanje.

Možda se odgovor krije u krvavim maramicama i tragovima krvi koje su prolaznici uočili u blizini ljekarne uz bočnu stranu zgrade u Albaharijevoj ulici na zagrebačkoj Knežiji.

Share This Article