Barišić podnio ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice i izišao iz istražnog zatvora

Dražen Barišić podnio je ostavku na mjesto gradonačelnika Velike Gorice i dopunio je svoju obranu u Uskoku, a poslijepodne je pušten iz Remetinca. Nije davao izjave novinarima.

Njegov odvjetnik tvrdi da su time eliminirali mogućnost opasnosti od utjecaja na svjedoke koji su trebali biti ispitani, ali da Barišić nije u dopuni priznao krivnju. Nakon što su ispitali sve svjedoke za koje je vrijedila opasnost od utjecaja na svjedoke, USKOK je predložio puštanje Dragana Kovačevića iz istražnog zatvora u kojem se nalazi od sredine rujna.

Podsjetimo, u listopadu je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda produljio istražni zatvor za dva mjeseca glavnim akterima ‘afere Janaf’ – bivšem čelniku te tvrtke Draganu Kovačeviću, vlasniku Elektrocentra Petek Kreši Peteku te gradonačelnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP).

Sudac istrage prihvatio je tada prijedlog Uskoka da se osumnjičenicima u aferi Janaf produlji pritvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Podsjetimo, Uskok sumnja da je bivši direktor Janafa Dragan Kovačević primio mito od prvookrivljenog Peteka koji je navodno podmićivao i velikogoričkog gradonačelnika i HDZ-ovog saborskog zastupnika Dražena Barišića te novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika SDP-a Vinka Grgića kako bi raznim malverzacijama osigurali da njegova tvrtka dobije milijunske poslove, prenosi N1.

Facebook Komentari