3.5 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mole Angelinu Jolie za pomoć: Spasi je, osuđena je na deset godina...

Mole Angelinu Jolie za pomoć: Spasi je, osuđena je na deset godina zatvora, a ima samo 19

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao ‘iranska Angelina Jolie’, ovih je dana osuđena na deset godina zatvora. Uhićena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama i velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanja na nasilje, a evo kako je sve to započelo.

Sahar Tabar postala je popularna 2017. nakon što je obavila 50 operacija da bi nalikovala Oskarovki Angelini Jolie (45). Kasnije je potvrdila da nije imala nekog uspjeha s operacijama, ali je zato promijenila izgled uglavnom šminkom.

Na Instagramu je objavljivala fotografije koje bi uređivala i na taj način bi si povećala usta, istaknula jagodične kosti i zapravo, pokušavala je sličiti holivudskoj glumici. Pratilo ju je gotovo pola milijuna ljudi, a onda je 5. listopada 2019. uhićena. Mnogi su njezine objave shvatili kao šalu, ali ne i vlast u Iranu. Osim nje, uhitili su još tri influencerice.

Iranska novinarka Masih Alinejad ispričala je za strane medije kako je razgovarala s Tabarinim odvjetnikom, koji je potvrdio da je njegova klijentica osuđena na deset godina zatvora, a sve zbog, kako je rekao, ‘promoviranja korupcije’.

Novinarka sada nastoji poduzeti sve što je u njezinoj moći da bi za Tabar saznao cijeli svijet pa je na Twitteru napisala:

– Deset godina zatvora iranskoj influencerici jer je koristila šminku i Photoshop kako bi postala ‘zombi Angelina Jolie’. Sahar Tabar ima samo 19 godina. Malo se našalila i zbog tog je sad u zatvoru. Majka joj plače svakoga dana, želi da njezina nevina kći bude oslobođena. Draga Angelina Jolie, trebamo te. Pomozi nam.

Masih je pozvala glumicu Jolie da potpiše peticiju za Tabarino oslobođenje, a dodala je i kako Iran poznat po mučenju žena. Njezina podrška mogla bi, kaže novinarka, promijeniti sve i pomoći brojnim ženama u Iranu, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike