22.6 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Koja je svrha Znanstvenog savjeta kad koronakrizom de facto ne upravljamo?

Koja je svrha Znanstvenog savjeta kad koronakrizom de facto ne upravljamo?

Jasmina Popović, s HRT-a i Dragana Radusinović s portala Direktno gostovale su u Točki na tjedan.

Vladin Znanstveni savjet može postojati, ali pitanje je kako, rekla je Popović.

“Tužno je da imamo sukobe znanstvenika koji se međusobno svađaju preko društvenih mreža. Vlada je odgovorna za ono što želi dobiti od Znanstvenog savjeta koji je sama osnovala, a znamo da Vlada želi dobiti alibi za odluke koje su već davno donesene”, rekla je Radusinović.

Pitanje je koja je njihova konkretna svrha u upravljanju koronakrizom, kojom de facto ne upravljamo, jer imamo najveću incidenciju i najveći pad BDP-a na svijetu, rekla je Radusinović, dodavši da je u javnosti glavno pitanje tko je kome što ukrao i je li na nečemu profitirao.

“Mislim da je rasprava otišla ukrivo. Danas vidimo da nemamo nikakav pad broja zaraženih, nego da imamo rast broja zaraženih, rast broja umrlih i sve lošije pokazatelje u ekonomiji. To su izazovi koji stoje pred Andrejem Plenkovićem i njegovim kabinetom. Fokusirati se na izjavu Gordana Lauca i najave da će tužiti sve koji ga budu prozivali, to je na razini dječjeg vrtića”, rekla je Radusinović.

Popović je istaknula da nije jasno koju to struku Vlada sluša kad to govori u javnosti.

“Pozivanje na struku je u ožujku imalo smisla, jer je ljudima trebalo objasniti neke korake i bilo je važno objasniti da je to bilo tako kako struka kaže. U međuvremenu je prošlo šest mjeseci i mi smo vidjeli tko je ta struka i da se može instrumentalizirati u političke svrhe”, rekla je Popović, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike