29.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Za izazivanje stravične nesreće u Ilici traže veću kaznu Kameničkom

Za izazivanje stravične nesreće u Ilici traže veću kaznu Kameničkom

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na nepravomoćnu presudu Marinu Kameničkom. On je nedavno na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora jer je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom te mu je izrečena zabrana upravljanja svim kategorijama vozila u trajanju od pet godina. Ta mu zabrana počinje teći nakon što odsluži kaznu. Tužiteljstvo smatra da je izrečena kazna preblaga, pa traži da se Kameničkom izrekne dulja kazna.

Kameničkog se teretilo da je 23. kolovoza 2018. skrivio nesreću u su poginule Laura Stelio (23), koja je bila suvozačica Kameničkog i Nadica Hoflinger (64), putnica iz Opela s kojim se sudario. Prema optužnici, Kamenički se teretio da je tog dana u 21.10 upravljao Mercedesom C63 AMG. Kretao se Ilicom od istoka prema zapadu i to vozeći brzinom od 195 km/h iako je bio svjestan da je brzina kretanja vozila na toj prometnici ograničena na 50 km/h. Kada je došao do Ilice 442, zbog prevelike brzine kretanja je izgubio nadzor nad upravljačem te je udario u rubni kamen, zarotirao se pri čemu je prešao u suprotni smjer.

Dok se nekontrolirano kretao, svojim je vozilom udario u Opel Astru. Od siline udarca, otvorila su se suvozačka vrata, a sa suvozačkog sjedala je iz vozila ispala Nadica Hoflinger, koju je potom udario Renault Clio koji se kretao južnom stranom kolnika Ilice iz smjera zapada u smjeru istoka.

Mercedes se i dalje nekontrolirano kretao te je Opel Astru nastavio gurati sve dok je nije odbacio na betonski potporni zid. Potom je i vozilo od Kameničkog udarilo u potporni zid, nakon čega se odbilo, prešlo na južnu stranu kolnika Ilice te udarilo u drugi Mercedes, nakon čega se vozilo kojim je upravljao Kamenički zaustavilo i zapalilo. Nakon nesreće, Kamenički je jedno vrijeme bio u bolnici, a zatim je pritvoren i u Remetincu je proveo nešto više od mjesec dana.

Suđenje je okončano nakon samo jedne rasprave jer je Kamenički priznao krivnju, piše Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike