12 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Štedljive mame otkrile kako okititi bor za jako malo novca

Štedljive mame otkrile kako okititi bor za jako malo novca

No postoje jednostavni trikovi koji će vam omogućiti da vaša otužna drvca postanu raskošnija, a za to ne morate potrošiti ni lipe, piše The Sun.

1. Popunite praznine

Vješta žena pokazala je da ne morate kupiti novo drvce ako staro djeluje lošije nego što ste mislili. Umjesto toga, iskoristite koju girlandu viška. Svoj trik podijelila je na TikToku na računu Magical Mikayla Moments.

Iskoristila je nekoliko girlandi iste boje kao što je i njezina jelka te ih je omotala oko drvca popunjavajući praznine. Potom je malo protresla drvce kako bi se girlande uklopile u okoliš. Kad je završila, njezina jelka je djelovala raskošno i kao da je nova.

– Trik za blagdansko kićenje! Jednostavnije je i jeftinije od kupnje novog drvca – napisala je.

2. Više kuglica

Kanađanka Liz koja vodi My Modern Decor račun na TikToku tvrdi kako je za ljepše drvce dovoljno spojiti nekoliko kuglica. Njezin račun prati više od 50.000 ljudi, a pokazala im je kako spojiti kuglice u veću trodijelnu dekoraciju.

Nakon što je pričvrstila kuglica, Liz je odrezala višak špage i pričvrstila kukicu, a potom trio kuglica objesila na kraj grane drvca.

– To će mu dati puniji izgled – kazala je.

Ako baš nemate špagu, kuglice možete pričvrstiti i uz pomoć trakice, kao što je to pokazala korisnica TikToka Sadaf. No umjesto da je koristila kuglice iste veličine, ona je pomiješala više boja, stilova i veličina u ukrase koji će u sekundi transformirati vašu jelku.

3. Koristite vrpce

Stručnjaci tvrde da šljokice na drvcu djeluju otrcano i jeftino, pa kad god možete zamijenite ih vrpcama koje djeluju otmjeno, a ujedno daju dojam punoće.

Kassy Randazzo redovito na TikToku dijeli savjete o uređenju doma, a u videu je pokazala kako vrpce mogu zaista uljepšati vašu jelku.

Koristila je tri različite vrste vrpci i strateški ih rasporedila po granama.

Za početak, pokazala je kako pričvrstiti vrpcu za jelku i na kraju je njima popunila cijelo drvce.

4. Osmislite svoj dizajn

Slično je učinila i Jasmine Gurney koja je u svojem videu pokazala kako su lampice bolji odabir od šljokica, a jeftinije su. U videu savjetuje kako da drvce djeluje punije strateškim rasporedom lampica.

Za početak koristi dvije vrste lampica od kojih jedne omota oko središta drvca, a druge oko grana. Smatra kako je drvce time dobilo na dubini.

Kaže da bi bilo dobro koristiti i kuglice različitih veličina, a one veće bolje izgledaju na dnu drvca.

Savjetuje da ih prekrijete granama, popunite praznine, a koristite i druge veće dekoracije.

Kako napredujete prema vrhu, dekoracije bi trebale biti sitnije, a na vrh postavite mašnu.

Kazala je i kako korištenjem spreja možete svom drvcu dati teksturu i omogućiti mu da djeluje veće nego što jest, prenose 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike