3.9 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava "Iranska Angelina Jolie" (19) osuđena na 10 godina zatvora

“Iranska Angelina Jolie” (19) osuđena na 10 godina zatvora

Fatemeh Khishvand (19), poznatija pod imenom Sahar Tabar, kojeg koristi na Instagramu, ali i kao ‘iranska Angelina Jolie’, u zatvoru je od listopada prošle godine zbog velikog broja optužbi, uključujući i bogohuljenje te poticanje na nasilje.

Uhićena je zbog svojih aktivnosti na društvenim mrežama, a sada je osuđena na deset godina zatvora, piše Daily Mail. Optužena je za ‘moralnu korupciju mladih’ i nepoštivanje Islamske Republike, a sve zato što je na Instagramu objavljivala jako uređene fotografije svog lica.

Zbog fotografija su je strani mediji prozvali ‘zombi Angelinom Jolie’, odnosno ‘iranskom Angelinom Jolie’, a u jednom trenutku na Instagramu ju je pratilo skoro pola milijuna ljudi.

Njeni odvjetnici tražili su u travnju da je se oslobodi zato što je bila pozitivna na koronavirus.

– Mislimo da je neprihvatljivo da mlada žena, oboljela od koronavirusa, bude u ovakvim okolnostima, i da joj je pritvor produžen – rekao je odvjetnik za ljudska prava Payam Derafshan.

Iranku su proslavile neuspješne plastične operacije kojima je drastično promijenila svoj izgled u želji da nalikuje holivudskoj zvijezdi Angelini Jolie (45). Tako je navodno prošla 50 estetskih operacija, a djevojka je priznala i da se godinama izgladnjivala pa je došla do samo četrdeset kilograma, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike