-0.8 C
Zagreb
Naslovnica Tech Pojavila se još dva monolita, na jednom su koordinate Trumpovog tornja u...

Pojavila se još dva monolita, na jednom su koordinate Trumpovog tornja u New Yorku i sfinge u Gizi

Neobičan monolit s ugraviranim koordinatama pojavio se u australskom Adelaideu. No, nije riječ o monolitu u obliku kvadra, već trostrane prizme.

Monolit je postavlje naočigled nasumice, pored željezničkog mosta u južnom dijelu predgrađa Adelaidea. Lokalne vlasti, za njega su saznale, kao i ostatak javnosti – iz medija. Trenutno se provodi istraga kako je tamo dospio i tko ga je tamo postavio.

Ono što je zanimljivo, jest da taj monolit na sebi ima ugravirane koordinate koje označavaju Trumpov toranj u New Yorku, nenastanjeni otok po imenu Managaha koji je dio Sjevernih marijanskih otoka te sfingu koja se nalazi u egipatskoj Gizi.

Na drugoj strani svijeta, u FInskoj, stanovnike Savonlinne zaprepastila je pojava monolita u njihovom gradu.

Monolit visine 2,5 metara osvanuo je na brdu koje se nalazi iznad dvorca Olavinlinna iz 15. stoljeća, jedne od najvećih gradskih atrakcija. Na mjestu na kojem je osvanuo, nekad je bio prostor za kampiranje.

Lokalne finske vlasti ne znaju tko je monolit postavio, a šefica turističe tvrtke Visit Savonlinna Jaana Komi kaže da ju je pojava monolita uhvatila nespremnu, no otkako se pojavio, telefon joj nije prestao zvoniti.

Ne znam ništa više o tome od bilo koga drugog. To je čini se svjetski fenomen. Mislim da je divno da su pronašli i put do našeg kraja, rekla je Komi za lokalne medije.

Podsjetimo, prvi misteriozni monolit pojavio se u studenom u pustinji amweričke savezne države Utah, a nakon toga monoliti su počeli nicati diljem svijeta poput gljiva nakon kiše, a neka od mjesta su Rumunjska, Engleska i Francuska u Europi, prenosi Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike