29.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Zaprepastio i carinike: Pokušao iznijeti 350 000 eura, pa ih domišljato sakrio

Zaprepastio i carinike: Pokušao iznijeti 350 000 eura, pa ih domišljato sakrio

Njemačka policija imala je što za otkriti prilikom pregleda 50-godišnjeg turskog državljana koji je krajem studenog odlučio otputovati iz Düsseldorfa, u kojem inače živi, u Tursku. Naime, prilikom provjere na aerodromu utvrđeno je kako se na njemu nalazi novac u iznosu od 350 000 eura.

Carinici su otkrili kako je muškarac u potplatima cipela imao skrivene svežnjeve novca u vrijednosti 250.000 eura, dok je 100.000 eura sakrivao u donjem rublju. Po otkriću novca spriječili su ga da otputuje.

Upitan o razlogu sakrivanja novca, putnik je dao zanimljivo objašnjenje. Kazao je kako je novac primio od svojeg poznanika te da ga odnijeti u Tursku, međutim nikako se nije mogao sjetiti imena prijatelja.

Kako nije postojala gotovinska deklaracija niti bilo koji drugi dokaz o porijeklu, njemački carinici su zaplijenili novac, a policija pak sada provjerava je li riječ o pranju novca te koji je pravni izvor navedenih 350 000 eura.

Naime, ukoliko se ulazi ili izlazi iz Europske unije, tad se mora carinicima prijaviti ukoliko osoba ima na sebi gotovinu veću od iznosa od 10 000 eura. Kako je 50-godišnji Turčin to nije učinio, protiv njega je pokrenut upravni-prekršajni postupak, prenosi Večernji.

Prema priopćenju Glavnog carinskog uredu u Düsseldorfu, takvi pronalasci nisu ništa neobično. Međutim, takva količina i vrsta skrovišta su zaista iznimka, prenosi Fenix-magazine.

Najnovije

Još iz rubrike