Policija jutros kruži, ali tu vlada zavjet šutnje: Kozari Putevi su u strahu, napadači još u bijegu…

Nakon jučerašnjeg obračuna više nepoznatih muškaraca s policijom, u kojem je jedan od policajaca morao pucati u zrak ne bi li se spasili od premlaćivanja, vlada zavjet šutnje.

Policija lovi bjegunce i zasad se ne oglašava s novim detaljima. Kontaktiralo se redom prve susjede, stanovnike Kozari Puteva. Žive u blizini mjesta na kojem su policajci naletjeli na nasilnike.. Ali…

– Ne znam ništa – rekao je prvi susjed.

– Molim? A ne, nisam ništa vidio ni čuo. Hvala lijepa i doviđenja – poklopio je drugi.

Tek iz trećeg, četvrtog pokušaja uspjelo se izvući pokoju riječ od stanovnika koji je anonimno rekao kako stvari stoje trenutačno u tom naselju.

– Nisam tu sasvim blizu, ali živim u naselju i znam za napad. Ne znam tko su počinitelji ni jesu li napokon uhvaćeni, ali po susjedstvu se priča da jedan od napadača ima podeblji dosje. Prije je bilo dosta policije radi međusobnih tučnjava, često su dolazili, ali nikad nije bio napad na policiju. Policije je sad puno više i kruže po naselju, ovo što se događa je grozno – ispričao je čovjek pod uvjetom da ostane anoniman.

Podsjetimo, jučer u obračunu je više nepoznatih muškaraca napalo dvojicu policajaca od kojih je jedan morao pucati u zrak kao poziv u pomoć i upozorenje.

Policajci su došli do muškarca radi provjere identiteta kada su se oko njih skupili ostali muškarci koji su verbalno iskazivali nezadovoljstvo te ih okružili i napali.

Nakon što je policajac ispalio hitce u zrak, napad na njega i kolegu je stao i napadači su pobjegli.

Ozlijeđenim je policijskim službenicima liječnika pomoć pružena u KBC Zagreb gdje su njihove ozljede okvalificirane kao lakše, a kriminalističko istraživanje je u tijeku uz intenzivnu potragu za počiniteljima, pišu 24sata.

Facebook Komentari