2.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Rodila je zdravog dječaka, a onda je umrla od koronavirusa. Nije ga...

Rodila je zdravog dječaka, a onda je umrla od koronavirusa. Nije ga uspjela ni zagrliti

Erika Baccera bila je osam mjeseci trudna kada joj je dijagnosticiran covid-19. Zdravog dječaka rodila je 15. studenog nakon što joj je induciran porod. No, nakon toga je stavljena na respirator jer je imala problema s disanjem. Tri tjedna kasnije, Erika Bacerra je umrla u bolnici u Detroitu. Svojeg dječaka Diega nikad nije držala u rukama, rekao je njezin brat Michael Avilez za CNN. Iza Erike je ostala i jednogodišnja kćerkica.

Erika Bacerra koja je imala samo 33 godine bila je jedna od 15.658 osoba koje su preminule od posljedica koronavirusa u posljednjih tjedan dana. Bio je to najsmrtonosniji tjedan u SAD-u od travnja.

Njezin brat kaže da nije bila zabrinuta zbog trudnoće u vrijeme pandemije.

„Slijedila je sva pravila, štitila se i ipak se razboljela. Puno je ljudi koji ne razumiju što se događa. Misle da je sve to nekakva šala, sve dok se ne dogodi njima ili nekom od obitelji“, rekao je Avilez dodajući da bi njegova sestra voljela da govori o njezinom slučaju u nadi da će i drugi shvatiti koliko je koronavirus opasan.

U studenom, prije nego se razboljela, Erika je provela vikend u bolnici jer je imala lažne trudove. Kad se vratila kući u ponedjeljak, počeli su problemi s disanjem i umorom. Tri dana kasnije, opet je završila u bolnici, a liječnici su zaključili da je najbolje da se porodi prije termina.

„Odmah nakon poroda, stavljena je na respirator jer njezino tijelo više nije dobivalo kisik. Svoju bebu nije stigla upoznati“, opisao je Erikin brat. Na respiratoru je bila do 3. prosinca kada je preminula, prenosi RTL.

Najnovije

Još iz rubrike