17.8 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Oprala plahte na ruke pa joj se okrenuo želudac: Nakon ovoga ih...

Oprala plahte na ruke pa joj se okrenuo želudac: Nakon ovoga ih više nikad nećete samo ubaciti u perilicu

Plahte je nužno redovito mijenjati i prati – one upijaju sav znoj i prljavštinu te mogu biti pravo leglo prljavštine i bakterija. No, čini se kako ih čak ni tradicionalno pranje u perilici ne može potpuno očistiti. Zato je potrebno s vremena na vrijeme priuštiti svojoj posteljini – dubinsko pranje na ruke.

Da, nažalost je tako, a posljednji dokaz koji ide u prilog toj tvrdnji objava je jedne mame iz Australije, koja je podijelila snimku pranja svojih plahti u kadi. Malo je reći da je rezultat bio odvratan.

Jeni Bonell, koja ima jednu od najvećih australskih obitelji, snimila je video za YouTube o procesu “obiteljskoga pranja plahti”. Kako bi osigurala da plahte budu “dubinski čiste”, ova ih majka povremeno pere na ruke tako da ih najprije dugo namače u otopini deterdženta.

Objasnila je kako je htjela dubinski očistiti zimske plahte prije nego što ih je složila i odložila u ormar do sljedeće sezone, prenosi The Sun.

“Današnji posao je skidanje! Skidanje kreveta, skidanje plahte. Ljetno je vrijeme, ovdje u Australiji je vruće. Vrijeme je da se ljetne plahte stave na krevet, a zimske plahte spreme”, kazala je Bonnel u videu.

U nastavku je otkrila da je vidjela postupak dubinskoga pranja plahti u nekim videozapisima na YouTubeu pod nazivom “skidanje rublja” i odlučila je sama isprobati taj postupak. Nakon što su se plahte natapale nekoliko sati, Jeni je ostala šokirana vidjevši koliko je voda mutna i prljava – doslovno smeđa.

Ona je sve obiteljske plahte stavila u kadu napunjenu vrućom vodom. Ubacila je prašak za rublje, sodu bikarbonu i Borax. Nakon što je plahte uronila u kadu, voda je odmah počela mijenjati boju. Plahte je ostavila da se namaču četiri sata, povremeno miješajući.

Kada je došlo vrijeme da ispere plahte i stavi ih na sušenje, ova mama 16-ero djece užasnula se silnom prljavštinom u kadi.

“Bože moj, što je to upravo izašlo iz ovih plahti?! Mislim da je ovo definitivno vrijedilo učiniti”, izjavila je Bonnel nakon početnoga šoka. Ljudi su ostali zatečeni njezinim rezultatima i odlučni kako će i sami isprobati postupak dubinskoga pranja posteljine, prenosi net.hr

Najnovije

Još iz rubrike