29.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Naivno nasjeo: Uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna da bi doznao rezultate namještenih...

Naivno nasjeo: Uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna da bi doznao rezultate namještenih utakmica

Policijski službenici Policijske postaje Prelog zaprimili su kaznenu prijavu od 56-godišnjaka zbog kaznenog djela prijevare počinjenog na njegovu štetu.

Iz prijave proizlazi kako je oštećeni putem jedne od društvenih mreža pronašao ponudu o mogućnosti dobivanja točnih rezultata namještenih nogometnih utakmica.

Potom je u razdoblju od kolovoza do prosinca ove godine u više navrata putem poslovnice banke uplatio više desetaka tisuća muškarcu iz Crne Gore, a sve ciljem dobivanja točnih rezultata nogometnih utakmica. Kako nakon spomenutih uplata nije dobio rezultate utakmica, niti mu je vraćen novac kojeg je uplatio, smatra da je prevaren te je događaj prijavio policiji, priopćila je Policijska uprava međimurska.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja te otkrio počinitelj.

U posljednjih mjesec dana u nekoliko navrata policija je upozorila na pojavu prijevara, najčešće objavom raznih vrsta oglasa putem internetskih društvenih mreža.

Opetovano upozoravaju građane da ne nasjedaju na nuđenje točnih rezultata i dojave o namještanju utakmica jer se radi o kaznenom djelu prijevare. Za ovakve prevarante predviđena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, a kada je kaznenim djelom prijevare pribavljena znatna imovinska korist za počinitelja je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina, piše RTL.

Najnovije

Još iz rubrike