2.7 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno RF: Zeleno-lijeva koalicija se raspala, odlučili su to uski stranački interesi vrhuške...

RF: Zeleno-lijeva koalicija se raspala, odlučili su to uski stranački interesi vrhuške stranke Možemo

Mate Kapović iz Radničke fronte oglasio se na fb-u:

“ZELENO-LIJEVA KOALICIJA VIŠE, NAŽALOST, NE POSTOJI

Vjerojatno ste već čuli da se Zeleno-lijeva koalicija (ZLK), nažalost, raspala. Radnička fronta to nije htjela i borili smo se mjesecima da se koalicija održi, ali odlučili su to uski stranački interesi vrhuške stranke Možemo (unatoč protivljenju velikog dijela njihove baze) i deal s SDP-om.

Čut ćete vjerojatno svašta, ali stvar je ukratko u sljedećem:

a) Tomislav Tomašević (stranka Možemo) traži podršku SDP-a u Zagrebu da postane gradonačelnik (u prvom i/ili drugom krugu predizborno i/ili postizborno – još traju pregovori i odluke o tome što će se pokazati najoportunije)

b) SDP-u je kandidatura Katarine Peović (RF) u Rijeci ogroman trn u peti i izvor straha

ZLK, ideja beskompromisne ujedinjene ljevice i svi gradovi osim Zagreba žrtvovani su, nažalost, kratkovidnim političkim kalkulacijama u Zagrebu i dealovima sa strankom koja je stvorila Bandića i koja je još uvijek s Bandićem premrežena (sjetimo se, primjerice, samo Radenka Tomića ili Tamare Čubretović koji su u Gradskoj skupštini iz SDP-a pretrčali Bandiću u ovom mandatu).
Na kraju treba reći da je RF i dalje i više nego otvoren za svaki vid suradnje s članovima, strankama i dijelovima bivše Zeleno-lijeve koalicije koji se ne slažu s ovakvim promašenim politikanstvom i oportunizmom”, napisao je Kapović.

Najnovije

Još iz rubrike