26.7 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Đikić: Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete

Đikić: Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete

Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta, rekao je za portal HRT-a Ivan Đikić, znanstvenik sa Sveučilišta Goethe u Frankfurtu, komentirajući sinoćnje priopćenje Vlade.

Podsjetimo, iz Vlade su sinoć priopćenjem demantirali navode da je premijer Andrej Plenković odlučio iz Znanstvenog savjeta isključiti petoricu znanstvenika, potpisnika apela javnosti i Vladi – Andreju Ambriović Ristov, Nenada Bana, Petru Klepac, Branka Kolarića i Igora Rudana.

– Očigledno se radi o pokušaju popravljanja štete koju je Vlada napravila svojom zahvalom na suradnji petorici članova znanstvenog savjeta. Nakon toga se zapalio internet jer su svi bili šokirani, ističe Đikić.

– Kakva je to država u srcu Europu koja na taj način smjenjuje stručnjake koji savjetuju i svojim znanjem volonterski pomažu Vladi RH, pita se Đikić.

– Nadam se da će premijer Plenković smoći snage i iz znanstvenog Savjeta ukloniti one članove koji su u sukobu interesa, a ostaviti vrhunske i moralne stručnjake koji svojim iskrenim savjetima doprinose očuvanju zdravlja i života građana RH, poručio je ugledni hrvatski znanstvenik.

Najnovije

Još iz rubrike