22 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Milošević objavio tekst iz 1991. o ubojstvu obitelji Zec: Bio mi je...

Milošević objavio tekst iz 1991. o ubojstvu obitelji Zec: Bio mi je strašan

Prije točno 29 godina, u noći sa 7. na 8. prosinca 1991., pripadnici postrojbe Tomislava Merčepa ubili su članove obitelji Zec.

Zagrebačka obitelj Zec – otac Mihajlo, supruga Marija i njihova dvanaestogodišnja kći Aleksandra – likvidirana je vatrenim oružjem u noći na 8. prosinca 1991.

Imućni zagrebački mesar Mihajlo Zec ubijen je kada je pokušao pobjeći iz svoje kuće na Trešnjevci u koju su oko 23 sata upale naoružane osobe, a njegovu suprugu i maloljetnu kćer ubojice su odveli do planinarskog skloništa doma Adolfovac na Sljemenu te ih tamo pogubili.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević na Facebooku je objavio fotografiju članka iz 1991. godine upravo o tom događaju.

“Sjećam se ovog članka kada sam ga vidio i pročitao prvi put 1991. Mediji su bili puni ratnih strahota, ali ovaj članak mi se urezao. Bio mi je strašan, a nisam bio svjestan koliko je strašno sve ostalo što u članku ne piše, što se sve dogodilo i što će se tek dogoditi.

Nisam bio svjestan da je likvidacija Aleksandre bila tako okrutna. Da će ubojice biti puštene unatoč priznanju”, napisao je Boris Milošević.

Riječ je o članku objavljenom 17. prosinca 1991. u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom “Na Sljemenu drugi čin zločina”, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike