19.4 C
Zagreb
Naslovnica Gospodarstvo Preminuo Stojan Tokić, ugledni poduzetnik i dobrotvor iz Hercegovine

Preminuo Stojan Tokić, ugledni poduzetnik i dobrotvor iz Hercegovine

U 59. godini života preminuo je Stojan Tokić, ugledni poduzetnik i dobrotvor, suvlasnik tvrtke Tokić d.o.o., javlja vecernji.ba.

Duže od mjesec dana borio se u bolnici Dubrava s koronavirusom i posljedičnim infekcijama. Unatoč svim naporima liječnika te požrtvovnosti cijelog bolničkog tima i inače odličnom zdravlju – nije se uspio othrvati bolesti.

Stojan Tokić preminuo je okrijepljen sakramentima Katoličke Crkve, a iza sebe je ostavio suprugu Ružu, četvero djece te veliku širu obitelj.

– Stojan Tokić rođen je 23.09.1961. u mjestu Rakitno u Bosni i Hercegovini. Krenuvši iz male poslovnice od 35 kvadrata, u posljednjih je 30 godina sa svojim bratom Ilijom, stvorio danas najveći prodajni lanac autodijelova u Hrvatskoj i Sloveniji. Na tom putu je uvijek osjećao i djelovao sa velikom odgovornošću za sve svoje zaposlenike, njihove obitelji i zajednicu u kojoj tvrtka djeluje. Njegov prepoznatljiv osmijeh, vedrina i dobra djela koja je činio za vrijeme svoga života ostavili su dubok i neizbrisiv trag u našim životima. Unatoč velikim poslovnim uspjesima Stojan je ostao skroman i samozatajan čovjek kojemu su na prvom mjestu uvijek bili njegova supruga Ruža, sinovi Zdravko i Ivan te kćeri Katarina i Lucija. Njegov život bio je prožet dubokom i poniznom vjerom u Boga te vrijednostima katoličke Crkve koje je svakodnevno živio i prenosio na svoju obitelj, ali i na sve zaposlenike tvrtke Tokić. Iako više nije s nama na ovom svijetu, naš Stojan je jučer započeo svoj život u Vječnosti. Svojim djelima pokazao nam je što uistinu znači biti velik čovjek – objavljeno je na Facebook stranici Tokić, prenosi Večernji.

Najnovije

Još iz rubrike