Rusija masovno cijepi: Kako obično govore naši farmaceuti – ako ne postoji reakcija na određeni lijek, pitanje je je li to uopće i lijek

Malaksalost, umor i temperatura do 37 stupnjeva su normalni simptomi nakon cijepljenja protiv virusa korona, izjavila je glavna doktorica ruske Druge poliklinike Natalija Šindrjajeva.

Kako je rekla, svako cjepivo dovodi do određene reakcije organizma, samim tim je to slučaj i kod cjepiva protiv virusa korona.

„Neophodno je pratiti svoje stanje nakon cijepljenja. Kao i nakon drugih cijepljenja, postoji kratak period kada možete osjetiti određenu malaksalost, spavat će vam se, imat ćete malu temperaturu od 37 stupnjeva. Ne bojte se, to je samo prva reakcija organizma nakon primanja cjepiva“, navela je ona.

Šindrjaejva je također rekla i da svatko tko prođe cijepljenje dobije papir s instrukcijama u kojima se navode svi mogući neželjeni efekti, ali i upute što napraviti u slučaju da se oni pojave.

„Kako obično govore naši farmaceuti – ako ne postoji reakcija na određeni lijek, pitanje je je li to uopće i lijek. Budući da se ovdje radi o preparatu koji stvara imunitet, ovi simptomi su normalna reakcija koja nestaje u tijeku jednog dana“, dodala je.

Podsjetimo, jučer je u Moskvi pokrenuto masovno cijepljenje građana protiv virusa korona, piše Sputnjik.

VIDEO Masovna cijepljenja vojnika u Rusiji, stigla zapovijed da se broj utrostruči

Facebook Komentari