13.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Inspekcija na Dolcu - počelo kažnjavanje za nenošenje maski

Inspekcija na Dolcu – počelo kažnjavanje za nenošenje maski

Od danas svi moramo pripaziti jer je počelo kažnjavanje za nenošenje ili nepravilno nošenje maski ondje gdje je to obavezno – kazne za građane su 500 kn. Vlasniku privatnog posjeda prijeti kazna 5.000-10.000 kn ako organizira ili dopusti privatno okupljanje više od deset osoba. Tvrtke za to mogu biti kažnjene s od pet do čak 40.000 kn.

Inspektori su odmah izašli na teren, a kontrola se provodi i na zagrebačkoj tržnici Dolac.

– U većini slučajeva građani se pridržavaju mjera. Znaju da moraju nositi maske, javila je za Dnevnik u podne Jelena Bokun.

– Mi nikada ne idemo u konflikte. Naš zadatak su preventivne mjere, da ljude upozorimo da poštuju mjere. Zasad nismo imali neugodnih situacija, rekao je Konrad Puškarić, pripadnik Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Mjere provode policija, Civilna zaštita, inspektori Državnog inspektorata. Iz Vlade su više puta ponovili da poanta zakonskih izmjena nije u novčanom kažnjavanju, nego u prevenciji i pridržavanju propisanih mjera.

Prema prekršiteljima se prvo ide upozorenjem i edukacijom, no ako netko ostane uporan u tome – prema njemu se mogu primijeniti prekršajne odredbe, piše HRT.

Najnovije

Još iz rubrike