19.4 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Bivši francuski predsjednik bio je opsjednut princezom Dianom, a pisao joj je...

Bivši francuski predsjednik bio je opsjednut princezom Dianom, a pisao joj je i bizarna ljubavna pisma

Bivši francuski predsjednik Valery Giscard d’Estaing bio je pravi šarmer, a nakon njegove smrti zbog komplikacija s koronavirusom prije nekoliko dana počeli su izlaziti na vidjelo detalji njegova privatnog života.

D’Estaing je bio viši od većine svojih prethodnika i nasljednika, a u sedam godina njegove vladavine u palači Elysee brojne su žene posjećivale njegove urede. Iako je bio oženjen za aristokratkinju Anne-Aymone de Brantes s kojom ima četvero djece, Valery je volio žensko društvo koje nije nužno bilo ono u društvu njegove žene.

Šuškalo se kako je imao aferu s glumicom Sylvijom Kristel koja se probila na scenu zahvaljujući porno-filmu Emmanuelle te s fotografkinjom Marie-Laure de Decker. Između ostalih je bio i lagano opsjednut princezom Dianom. Jednom je prigodom u palači Versailles sjeo pored princeze na humanitarnoj večeri, nakon čega joj je napisao bizarno ljubavno pismo u jednom francuskom magazinu.

“Mogli biste pomisliti da na fotografijama dobro izgleda, ali je puno ljepša u realnosti. Ona se kreće bez zvuka, a te plave oči ubodu vas točno u dušu”, stoji između ostalog u pismu. Diana je iste godine objavila da se rastaje od princa Charlesa, a Valery nije gubio vrijeme i odmah joj je poslao pismo. “Ti si najinteligentnija žena na britanskim otocima”, napisao joj je u čstitci koju joj je poslao.

Nakon što je poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u Parizu 1997. godine, Valery je bio među prvima koji su se žalovali britanskoj kraljevskoj obitelji zbog Dianine smrti.

Iako nije nikada zaista imao aferu s princezom Dianom, Valery je do smrti maštao o mogućnoj romansi s britanskom princezom. Čak je objavio i romantičnu novelu o aferi francuskog čelnika s britanskom princezom, no većina svega u knjizi su izmišljeni događaji, piše Dnevnik.hr

Najnovije

Još iz rubrike