4.5 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Poduzetnik se potužio graničarima da je pokraden u Puli, a nekoliko sati...

Poduzetnik se potužio graničarima da je pokraden u Puli, a nekoliko sati poslije – novo iznenađenje

Šestorica Talijana zapela su u srijedu nešto prije 21 sat na graničnom prijelazu Buje. Granicu nisu mogli prijeći te su trenutačno u rukama istarskih policajaca na kriminalističkom istraživanju.

Razlog? Krađa “teška” 150.000 eura, a kako se doznaje, među privedenima su dvojica policajaca iz napuljske policije te jedan karabinjer iz Caserte.

Vijest o uhićenju napuljskih policajaca kolumnistu Inoslavu Beškeru potvrdila je i talijanska policija.

Naime, tijekom poslijepodnevnih sati toga dana na granični prijelaz došao je talijanski poduzetnik koji je graničnoj kontroli rekao da želi prijaviti kazneno djelo. Na zapisnik i uz pomoć prevoditelja prijavio je da je pokraden i da je riječ o novcu tvrtke koju je, navodno, u Hrvatskoj netom zatvorio. Otkrio je pritom da je kapital tvrtke, očito bez plaćanja poreza, odlučio prebaciti u Italiju te da je za tu prigodu zamolio jednog karabinjera da mu pruži fizičku zaštitu pri transferu novca. No, karabinjer se razbolio od covida-19 pa ga je zamijenio kolega koji je, pak, angažirao dvojicu policajaca. Nakon poslovnih poteza u Puli, poduzetnik je ostao bez 150.000 eura koje je podigao s računa, a zbog krađe je upro prstom u šestoricu sunarodnjaka.

S obzirom na policijsku prijavu koja je odmah aktivirana, nije dugo trebalo da se po njoj i postupi. U kasnim večernjim satima na isti granični prijelaz, kako doznajemo, dovezla su se u automobilu šestorica prijavljenih Talijana. Tijekom granične kontrole, koja se provodi po posebnom režimu zbog situacije s pandemijom koronavirusa, pali su “test”. Ponašali su se sumnjivo, a kod sebe su, navodno, prevozili i spornih 150.000 eura gotovine. Izdvojeni su iz prometa i odvedeni na kriminalističko istraživanje koje je, kako su potvrdili u PU istarskoj, još u tijeku i tijekom kojeg će se morati raspetljati sve dvojbe iz prijave. Kako to obično biva, vlasnik 150.000 eura morat će dokazati i porijeklo novca.

– U tijeku je kriminalističko istraživanje kaznenog djela teške krađe zbog visine prijavljene štete. Nakon dovršetka, izvijestit ćemo javnost o rezultatima – odgovorili su kratko iz PU istarske.

Upućeni u slučaj kažu da muškarci u automobilu, u kojem su napuštali Hrvatsku i vraćali se u svoju zemlju, nisu imali puno prtljage, samo osnovno za jednodnevni boravak. A da ih kojim slučajem njihov sunarodnjak prethodno nije prijavio, pitanje je bi li uopće na granici prijavili prijenos gotovine iako su itekako bili svjesni da se toliki iznos ne može samo tako prenijeti bez sankcija. Koje su točno bile poduzetnikove namjere, je li u Hrvatskoj “prao” novac i što je planirao s podignutom svotom s računa te je li pri zatvaranju tvrtke podmirio sva dugovanja prema Hrvatskoj, nije poznato, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike