29.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Iznajmljivačima stigle lažne uplatnice, nemojte ih plaćati

Iznajmljivačima stigle lažne uplatnice, nemojte ih plaćati

Poštovani iznajmljivači, dobili smo nekoliko telefonskih upita koji se odnose na uplatnice za „prijavu u e-registar privatnog smještaja“, a stigle su poštom na kućne adrese iznajmljivača privatnog smještaja od strane tvrtke pod nazivom ‘Privatni smještaj’ d.o.o. iz Zagreba. Prema informacijama, ne postoji nikakav službeni elektronički registar privatnog smještaja, tako da sve upućuje na to da je ovdje riječ o prijevari te je naša preporuka da se ne uplaćuje traženi novac, objavili su u petak iz Turističke zajednice Pule.

Naime, iznajmljivačima su došle kuverte s uputama kako moraju uplatiti 295 kuna. Naveden je i rok od sedam dana, a prema njihovim ‘općim uvjetima’, nakon tog roka ukida se povlaštena naknada pa cijena skače na 590 kuna.

Iako je u papirima navedeno kako se uplaćuje kompaniji Privatni smještaj, njihovoj stranici se uopće ne može pristupiti niti predstavlja službeni elektronički registar.

Slični primjeri pokušaja zarađivanja na štetu iznajmljivača zabilježeni su su listopadu i studenom na što je upozorila Turistička zajednica splitsko-dalmatinske županije, kao i njezine podružnice po mjestima, pišu 24sata.

Najnovije

Još iz rubrike