12.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Bandić građanima Knežije: Neću dopustiti gradnju osmerokatnice u vašem parku

Bandić građanima Knežije: Neću dopustiti gradnju osmerokatnice u vašem parku

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je kako “neće dopustiti” gradnju stambeno-poslovne zgrade na Knežiji zbog koje je pokrenuta građanska inicijativa i peticija stanovnika tog zagrebačkog kvarta.

“Drage sugrađanke i sugrađani s Knežije,

u proteklom periodu s velikom pozornošću pratio sam Vaše nastojanje da sačuvate svoj park i peticiju koju ste tim povodom potpisivali. Meni su uvijek na prvom mjestu bili interesi Zagrepčanki i Zagrepčana, pa tako i u ovom slučaju.

Ovim putem Vas izvješćujem da sam zatražio od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine da se lokacijska dozvola za stambeno- poslovnu zgradu u Ulici Davorina Bazjanca 1 poništi, s ciljem očuvanja spomenutog parka.

Ovim putem naglašavam da i u slučaju da ne dođe do poništenja lokacijske dozvole, u skladu sa svojim zakonskim ovlastima, neću dopustiti gradnju na spomenutoj lokaciji suprotnu interesu građana!”, napisao je Bandić na Facebooku.

Podsjetimo, projekt na Knežiji izazvao je veliko nezadovoljstvo stanovnika tog kvarta. Oni su osnovali građansku inicijativu “Knežija brani park” te prikupili 4216 potpisa građana protiv gradnje osmerokatne stambeno-poslovne zgrade s dvije podzemne etaže na mjestu sadašnjeg parka i prizemnice na Knežiji, piše Jutarnji.

Najnovije

Još iz rubrike