Željko Sabo kandidat za vukovarskog gradonačelnika, Grbin mu neće raditi probleme

Bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je i aktualni predsjednik Gradskog odbora SDP-a Vukovar, bit će kandidat za gradonačelnika Vukovara na predstojećim lokalnim izborima. Potvrdio je on to na jučerašnjoj konferenciji za novinare uz ogradu kako će ipak konačnu odluku donijeti za desetak dana.

“Razgovarali smo kao članovi Gradske organizacije i s obzirom na obavljene razgovore, a ne želeći ništa prejudicirati, mislim da ću prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika. Najbliži mi suradnici sugeriraju da prihvatim kandidaturu. Ipak, treba znati da odluku donosi Gradski odbor stranke”, rekao je Sabo, prenosi Večernji list.

Odgovarajući na pitanje ima li za kandidaturu podršku vrha stranke, rekao je da prema Statutu SDP-a lokalne organizacije imaju autonomno pravo odlučivati na lokalnim tijelima. “Nema tu nikakvih problema. Dogovorili smo se sve, nema nikakvog rata”, rekao je Sabo na pitanje o svom odnosu s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom.

Podsjećamo kako je Sabo za gradonačelnika Vukovara izabran 2009. godine, da bi četiri godine kasnije ponovno pobijedio na izborima. Godinu dana kasnije izgubio je na izvanrednim izborima jer mu nije prošao predloženi gradski proračun. U međuvremenu je pravomoćno osuđen te je u zatvoru proveo osam mjeseci zbog pokušaja podmićivanja jedne gradske vijećnice. Upravo je ta činjenica i bila glavni predmet spora između Sabe i novoizabranoga predsjednika SDP-a Peđe Grbina. Sabo, koji je na unutarstranačkim izborima u SDP-u izabran za člana Predsjedništva, tu je dužnost kao i dužnost predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije prema dogovoru stavio u mirovanje.

Neslužbeno se u vrhu SDP-a čuje kako je Sabina odluka da bude kandidat u Vukovaru na neki način dio džentlmenskog dogovora njega i novog vodstva na čelu s Peđom Grbinom. Naime, do Sabina dobrovoljnog stavljanja mandata u mirovanje na mjesto člana Predsjedništva i na mjesto šefa vukovarsko-srijemskog SDP-a došlo je, čuje se, nakon što mu je novo vodstvo obećalo da neće raspuštati vukovarsku organizaciju SDP-a ako ga ona predloži za kandidata za gradonačelnika. To znači da u slučaju da vukovarski SDP stane iza Sabe stranka neće raditi probleme oko toga te da će dobiti potporu za svoju kandidaturu i od Iblerova trga, prenosi N1.

Share This Article