22.6 C
Zagreb
Naslovnica Život i zabava Mnogi će se šokirati: Evo za koliko vremena ženama dosadi odnos u...

Mnogi će se šokirati: Evo za koliko vremena ženama dosadi odnos u vezi – zar je zbilja tako?

Istraživači sa Sveučilišta Southampton napravili su anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca, u dobi od 16 do 74 godine. Ispostavilo se da ženama seks dosadi puno ranije nego muškarcima. Neke žene, kažu, izgube interes za vođenje ljubavi nakon samo 12 mjeseci veze s partnerom.

Mnoge od njih priznale su kako su izgubile interes u prvoj godini nakon rođenja djeteta, kao i zbog male djece mlađe od pet godina.

– To može biti posljedica umora zbog primarne skrbi za djecu, a činjenica je da svakodnevni stres itekako utječe na seksualno funkcioniranje žena, više nego na muškarce. Gubitak interesa može biti povezan i s promjenom fokusa – umjesto na muškarca i njihovu vezu, ženama je u centru pozornosti dijete – objasnili su autori studije.

Dodali su kako su česti razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne blizine s partnerom, loša komunikacija te zdravstveni problemi. Za neke žene razlog je bilo arogantno ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili piercinzi na tijelu. Od ostalih čimbenika spomenuta su i loša iskustva u ranijim seksualnim odnosima, pa čak i nasilan seks, prenose 24sata.

U ovoj anketi 34 posto žena priznalo je da nema interesa za seks, dok se u istoj situaciji nalazilo 15 posto muškaraca. Istraživanje su objavili u magazinu British Medical Journal Open, prenio je Independent.

Najnovije

Još iz rubrike