12.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Video FFZG ima dva kandidata za dekana: Hoće li se kriza upravljanja...

Video FFZG ima dva kandidata za dekana: Hoće li se kriza upravljanja nastaviti?

Danas je Vijeće Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održalo sjednicu na kojoj je glasalo o programima kandiata za dekana.

Rezultati glasovanja Vijeća Filozofskog fakulteta o kandidatima i njihovim programima za dekana: Renata Geld 55 glasova, Neven Jovanović 56 glasova. To znači da su oba kandidata prošla.

Ovi rezultati odlaze na rektorat, a rektor i članovi senata trebaju odlučiti koga će prihvatiti, odnosno, da možda neće niti jednog od predloženih kandidata potvrditi kao dekana Filozofskog, što bi značilo da se agonija nastavlja.

Podsjetimo, gost Newsrooma N1 Televizije bio je prof. Frano Dulibić s Filozofskog fakulteta koji je komentirao novi pokušaj izbora dekana te ustanove.

Dulibić smatra da je najveći problem u izostanku komunikacije, iako kandidati rektora Borasa pozivaju upravo na to. Nakon što je kandidat Galović uložio žalbu jer smatra proces kompromitiranim, treba vidjeti hoće li mu Boris dati za pravo jer je upravo on postavio prinudnu upravu koja ovaj proces vodi, upozorava Dulibić.

Ako Senat ne potvrdi jednog od dva preostala kandidata, on strahuje od daljnjeg produbljvanja krize na jednoj od najvažnijih sastavnica Zagrebačkog sveučilišta, prenosi N1.

Najnovije

Još iz rubrike