12.8 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mala općina u Slavoniji tuguje za preminulim obiteljskim liječnikom (58): Snimka pluća...

Mala općina u Slavoniji tuguje za preminulim obiteljskim liječnikom (58): Snimka pluća bila je stravična

Općina Čačinci s tugom se oprašta od obiteljskog liječnika Steve Vejića koji je preminuo u ponedjeljak u KBC-u Osijek. Dr. Vejiću bilo je 58 godina i bolovao je od koronavirusa.

”Prošlog je ponedjeljka hitno odvezen u bolnicu. Stanje mu je bilo toliko loše da je bio gotovo dezorijentiran. U bolnici su mu napravili snimku pluća koja je bila stravično loša. Prevezen je hitno u respiracijski centar u Osijeku, gdje je nažalost i preminuo”, rekla je za DNEVNIK.hr dr. Željka Perić, obiteljska liječnica koja je doktora Vejića mijenjala u ordinaciji. Bili su i obiteljski prijatelji.

”Bio je omiljen u Čačincima, živio je tu, svi su ga poznavali, išao je u kućne posjete. Imao je koronavirus, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je od njega preminuo. No imao je rizični faktor, nažalost njegova je boljka bila pretilost. Ne znam je li bolovao od drugih kroničnih bolesti jer nisam bila njegova liječnica”, kaže dr. Perić, koju je smrt kolege vidno potresla.

Liječnica dnevnik.hr-u priča kako je dr. Vejić bio i branitelj, ranjen je u Domovinskom ratu, ali nije želio u invalidsku mirovinu jer je volio raditi s pacijentima, pomagati ljudima.

”Više od 25 godina nesebično je brinuo, liječio, suosjećao i bio prijatelj svakom svom pacijentu. Izgubili smo ljudsku i intelektualnu veličinu koju smo često uzimali zdravo za gotovo, a koju će biti jako teško zamijeniti”, piše na stranicama općine Čačinci, na kojoj je i obavijest mještanima da će posljednji ispraćaj omiljenog liječnika, zbog epidemioloških mjera, biti održan u krugu obitelji.

”Svi koji se niste uspjeli oprostiti od dragog nam doktora, a željeli biste mu uputiti još nekoliko riječi, moći ćete ih upisati u Knjigu žalosti koja će biti izložena u Hrvatskom domu kulture u Čačincima od 1. do 2. prosinca (u utorak i srijedu) 2020. godine u vremenu od 9 do 16 sati”, obavijest je na općinskoj stranici.

Čačinci tuguju za omiljenim liječnikom, a brojne njegove kolege i danas su na prvim crtama obrane od pandemije koronavirusa i svakodnevno mole za odgovornost kako bi se smanjio broj zaraženih te golem pritisak na zdravstveni sustav.

Najnovije

Još iz rubrike