17.3 C
Zagreb
Naslovnica Inozemstvo Glavni državni odvjetnik pokapa Trumpove nade: Nismo otkrili dokaze o prijevari koja...

Glavni državni odvjetnik pokapa Trumpove nade: Nismo otkrili dokaze o prijevari koja bi mogla promijeniti ishod izbora

Glavni državni odvjetnik William Barr rekao je u utorak da Ministarstvo pravosuđa nije otkrilo dokaze o raširenoj prijevari birača koja bi mogla promijeniti ishod predsjedničkih izbora 2020., unatoč tvrdnjama predsjednika Trumpa i pravnog tima njegove kampanje, prenosi Fox News.

Barr je tijekom intervjua za Associated Press u utorak rekao da američki odvjetnici i dužnosnici FBI-a rade na praćenju konkretnih pritužbi i informacija koje su dobili, ali nisu otkrili dovoljno dokaza koji bi mogli promijeniti ishod izbora.

“Do danas nismo vidjeli prijevare u mjeri koja bi mogla utjecati na drugačiji ishod na izborima”, rekao je Barr za Associated Press.

Prošli mjesec Barr je izdao direktivu američkim odvjetnicima širom zemlje dopuštajući im da slijede sve “značajne navode” o nepravilnostima glasanja ako su postojale, prije nego što budu potvrđeni rezultati predsjedničke utrke 2020. godine.

Barrov intervju dolazi dva dana nakon što je Trump rekao za Fox News da je Ministarstvo pravosuđa “nestalo u akciji” oko moguće izborne prijevare. Trump je u nedjelju za “Sunday Morning Futures” rekao da “ništa nije vidio” od Ministarstva pravosuđa ili FBI-a o istrazi izbora 2020. godine.

“Pomislili biste, da ste u FBI-u ili Ministarstvu pravosuđa, ovo je najveća stvar koju biste mogli gledati”, rekao je Trump. “Gdje su? Nisam vidio ništa. “

Najnovije

Još iz rubrike