30.6 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Terencem sa 100 km/h kosio pješake u Trieru: Najmanje petero mrtvih, među...

Terencem sa 100 km/h kosio pješake u Trieru: Najmanje petero mrtvih, među njima i beba

Broj mrtvih u naletu vozila u njemačkom Trieru popeo se na pet, među stradalima je i devetomjesečna djevojčica, a počinitelj se nalazio pod utjecajem alkohola i nedavno je liječen zbog psihičkog oboljenja, priopćeno je u Trieru. Policija Triera objavila je na Twitteru gradsku kartu s označenom rutom dugom 900 metara, kojom je osumnjičeni 51-godišnjak danas jurio brzinom od oko 100 kilometara na sat kroz pješačku zonu.

“Mi nažalost govorimo o petero mrtvih i 15 ozlijeđenih, od čega je četvero teško ozlijeđeno”, rekao je ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Falačko Porajnje Roger Lewentz na izvanrednoj konferenciji za tisak.

Na mjesto zločina izašlo je u intervenciju u najbržem mogućem roku 450 policajaca, te 300 vatrogasaca, medicinskog i drugog osoblja. Gradonačelnik Wolfram Leibe prošao je mjestom na kojem se dogodio zločin, kako su medijima potvrdili, na kojem je 51-godišnji Bernd W. jurio kroz pješačku zonu.

“To je bilo naprosto užasno. Tamo tenisica, a djevojka kojoj je pripadala je mrtva”, kazao je gradonačelnik koji je rekao i to da je ovo “najcrnji dan u Trieru od Drugog svjetskog rata”.

Istražitelji su naveli da je osumnjičeni vozio Land Rover, a glavni državni odvjetnik pokrajine Falačko Porajnje, Peter Fritzen, rekao je da “zločin ovako besmislen i s ovoliko mrtvih” nije imao u 26 godina svog rada u državnom odvjetništvu. Fritzen je za medije potvrdio informacije koje su neslužbeno stizale, da bi kod osumnjičenog “mogla biti riječ o psihijatrijskoj patološkoj slici”, a kao činjenično naveo je da je pri uhićenju imao 1,4 promila alkohola u krvi.

Policija će, naveo je i to, tek ujutro odlučiti hoće li osumnjičenoga poslati u istražni zatvor ili u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, prenosi N1.

Muškarac je do prije nekoliko godina živio u Zeweu, predgrađu Triera. Njegova bivša susjeda kaže kako ga poznaje još od kad je bio dijete te je oduvijek bio pomalo čudan.

“Inače bi kurtoazno bio pristojan sa svima, ali sam ga znala čuti kako viče i svađa se. Nagle je naravi, ponekad bi bio i agresivan“, kazala je susjeda za Focus.de.

Hrvatica iz Triera: To se dogodilo u samom centru, ljudi su doslovno letjeli u zrak od udara automobila

Najnovije

Još iz rubrike