10.4 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Leonardo Bressan: Stožer je opasna nuspojava

Leonardo Bressan: Stožer je opasna nuspojava

Leonardo Bressan, predsjednik KoHOM-a Primorsko-goranske županije, komentirao je nove mjere koje su uvedene u svrhu suzbijanja epidemije, a osvrnuo se i na stanje među zdravstvenim djelatnicima, navodeći da je pritisak na njima sve veći, prenosi N1.

Pacijenti nezadovoljni radom svojih liječnika moći će se žaliti HZZO-u, a Bressan smatra da je to omalovažavajuće.

“Takvo postupanje HZZO-a je nezabilježeno u zadnjih desetak godina što se tiče odnosa s poslovnim, ugovornim partnerima, to je ispod svake razine, duboko vrijeđajuće, duboko omalovažavajuće za cijeli naš trud. Na samom početku izbijanja epidemije smo se brzo reorganizirali i iznijeli smo, a i dalje iznosimo, ogroman teret koji se neravnomjerno raspoređuje. Cijeli teret u zdravstvenim sustavima je na zdravstvenim djelatnicima, a ne na zdravstvenoj administraciji”, kazao je Bressan.

Zbog takvog stanja, zdravstveni djelatnici su otvorili niz frontova prema Berošu, ministarstvu i zavodu.

“Te frontove su otvorili sami političari koji su politički razmišljali o zdravstvenim mjerama. Svi koji smo praktičari i zaista radimo medicinu ostali smo često puta zatečeni nekim odlukama Stožera, koje su na početku bile kvalitetne i održive, nakon par mjeseci postale su pune rupa i nedovoljno dobre. I što je najopasnije, zakašnjele. Krizni stožer smo hvalili i oslanjali smo se na njih na početku epidemije, ali sad mi se čini da su opasna nuspojava”, smatra Bressan.

Na pitanje je li i riječki ravnatelj politički postavljen, Bressan je kazao:

“Neminovno je da politika bira takve ravnatelje jer je tako ustrojen cijeli državni sustav u državi. Ako i jeste ravnatelj KBC Rijeka izabran po političkoj liniji, zasad mi se čini da se dobro nosi s izazovima.”

Bressan je govorio i o opterećenju zdravstvenog sustava zbog velikog broja zaraženih i hospitaliziranih zbog korone.

“Opterećenje je sve veće. Ne uništava psihu samo opće populacije stanovništva nego urušava i naše psihičko stanje, taj neprekidni napor i izlaganje ugrozi. Nažalost, po mojim informacijama, imamo prvi slučaj našeg kolege obiteljskog liječnika u Hrvatskoj koji je preminuo na respiratoru. Naravno, nije se štedio. Do toga nije smjelo doći…”, rekao je Bressan.

Najnovije

Još iz rubrike